avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 469 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Fals , Inselaciune
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Fals , Inselaciune

Buna seara , in urma cu ceva timp eu impreuna cu doi prieteni am dat o "teapa" la cineva. pe internet cu un anunt de tv si omului i-am dat altceva.. cu chitante false .. etc. Acum 2 zile am fost chemat la politie mi-au aratat ce dovezi au asupra mea , si am recunoscut fapta . Bineinteles ca in declaratia mea am mentionat si de cei 2 prieteni ai mei si de rolurile pe care le-au avut in acea fapta savarsita. A ramas ca o sa-i citeze si pe amicii mei la politie si ca pe urma sa decida procurorul pedeapsa....in cazul nostru cred ca o amenda...:D Intrebarea mea e .. Daca un amic de-al meu este citat si nu se prezinta , sunt sanse sa fie dus la sectie cu mandat ? sau sa i-a o amenda in plus ceva?
Cel mai recent răspuns: Radu Gabrian , Mediator 00:30, 13 Aprilie 2011
Da , amicul dvs. ar putea fi amendat in caz de neprezentare si chiar adus silit, cu mandat...
Ati savarsit infractiunea de inselaciune art 215 C.pen si probabil si un fals in inscrisuri, nu ai dat prea multe detalii, dar asta stiti deja. Spre binele vostru prezentati-va la sectie atunci cand sunteti citati, nu e de glumit cu infractiunile savarsite si cred ca nu sunteti constienti de faptele voastre.
Ce varste aveti?

Sa va dau cateva sfaturi: acoperiti prejudiciul cat mai repede, recunoasteti-va fapta, cooperati cu organele de cercetare penale, aratati o atitudine de regret cu privire la infractiunile savarsite si, din nou, spre binele vostru ar fi sa nu aveti antecedente penale.
Luati-va avocat!
20 de ani avem toti 3 , nu avem antecedente , Daca unul din prieteni mei nu vrea sa recunoasca fapta cu toate ca sunt dovezi asupra lui. Pedeapsa lui va fi mai mare ? adica ma refer intr-un caz in care nu recunosti fapta cu toate ca sunt dovezi asupra ta.. pedeapsa va fi diferita fata de cum ar fi daca o recunoasteam?
Ultima modificare: Miercuri, 13 Aprilie 2011
Adrian12345, utilizator
In situatia in care se ajunge in instanta, cei care isi recunosc fapta beneficiaza de o reducere cu o treime a pedepsei.
Desi in mod normal prietenul care nu recunoaste fapta,greseste si va suporta consecintele legale ale atitudinii sale(eventual o pedeapsa mai mare sau,alt mod de executare al acesteia),fiecare are dreptul sa urmeze ce strategie de aparare doreste.
Recunoasteti fapta ,atat la urmarirea penala,cat si in instanta si veti beneficia de o reducere cu 1/3 a limitelor pedepsei,care si asa sunt destul de mari(6 luni la 12 ani-art.215 al.1 c.pen).
Platiti partii civile suma cu care l-ati inselat si aceasta situatie ,ar urma sa fie avuta in vedere la circumstanta atenuanta(cauza de reducere a pedepsei).
Recomanadabila,in limita posibilitatilor financiare,ar fi angajarea unui avocat care sa va ajute sa diminuati consecintele juridice ale faptei dvs.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Am dat o teapa de 1000 de lei si am o plangere pe numele meu ce se poate intampla ??? raspundeti va rog ContSters236820 ContSters236820 in urma cu 2 saptamani 2011 am spus ca dau un samsung galaxy S2 la cnv si iam dat o teapa nu iam trimis telefonul si iam trimis alt ceva (chesti) ce pot pati ... (vezi toată discuția)
Conducere fara permis auto pitzi27 pitzi27 Buna ziua .. Am si eu o intrebare am condus fara permis auto (neavand) si am fost oprit de un echipaj de circulatie .. Mia venit o citatie de la udriste sa ma ... (vezi toată discuția)
Furt calificat RazvanAma RazvanAma Buna seara , in noiembrie 2010 eu impreuna cu un prieten am sustras 140 litri de motorina dintr-un tir, acum sunt trimis in judecata. As dori sa stiu ce ... (vezi toată discuția)