avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 962 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... conducere fara permis auto
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

conducere fara permis auto

Buna ziua .. Am si eu o intrebare am condus fara permis auto (neavand) si am fost oprit de un echipaj de circulatie .. Mia venit o citatie de la udriste sa ma prezin acolo .. Precizand pe acea citatie si numarul dosarului ... sunt la prima abatere si a fost prima data cand mam suit in masina si am condus ... pot scapa fara suspedare sau o sa primesc suspendare sau egzecutare ... va multumesc
Cel mai recent răspuns: Radu Gabrian , Mediator 02:36, 2 Februarie 2011
Datorita faptului ca nu sunteti recidivist exista sanse foarte mari sa primiti o amenda penala sau o pedeapsa cu suspendarea executarii....in oricare dintre cazuri va figura in cazierul dvs judiciar!B-)
Si puteti sa fiti sigur ca o perioada indelungata de timp nici nu veti avea sansa de a obtine permisul de conducere!
sunteti pasibil de o pedeapsa de 2 ani cu suspendare plus termen de incercare 4 ani deci 6 ani de zile ve-ti avea cazier judiciar...din pacate...trebuia sa va ganditi la consecintele legale cat si la posibilele pagube materiale pe care ati fi putut sa le provocati...
Amenda penala nu este prevazuta ca pedeapsa la aceasta infractiune ci doar cu executarea pedepsei1-5 ani.
Se poate dispune si o amenda administrativa daca se iau in considerare mai multe circumstante.
Infractiunea prev de art.86 al.1 din Oug 195/2002 se sanctioneaza cu inchisoarea de la 1-5 ani.
Avand in vedere ca nu aveti antecedente penale si banuiesc ca veti avea o atitudine de recunoastere si regret a faptei comise, exista posibilitatea obtinerii unei pedepse cu suspendarea conditionata a executarii pedepsei,cu suspendarea executarii sub supraveghere sau cu executare la locul de munca.
De asemenea, aveti posibilitatea sa uzati de disp. art.320 indice 1 c.proc. pen.-recunoasterea vinovatiei si astfel limitele de pedeapsa pot fi reduse cu 1/3.
Cu alte cuvinte, exista posibilitatea obtinerii unei pedepse orientate sub minimul special prevazut de lege- reducerea cu 1/3 plus circumstantele atenuante prev de art 74-76 c.pen.
Angajati avocat.
@Mihai Grigore - ne indicati si textul de lege in baza caruia pentru infractiunea prev. de art.86 al. 1 din Oug195/2002 se poate aplica amenda penala?
@criminal_lawyer- 2 ani cu suspendarea conditionata e executarii pedepsei inseamna 4 ani termen de incercare, parca asa zice art.81 c.pen. sau v-ati referit la suspendarea executarii sub supraveghere unde legiuitorul lasa la latitudinea instantei cuantumul termenului de incercare, adica unul situat intre 2-5 ani?
Nu de alta dar sa inteleaga si cei ce citesc la ce ati vrut sa va referiti...ca suspendare e si una si cealalta ,dar totusi cu multe diferente.

Art.86/1 din OUG nr.195/2002,prevede ca pedeapsa pentru fapta dvs este inchisoarea de la 1 an la 5 ani.
Recunoasteti fapt a si cooperati formal cu organele de politie si in cazul cercetarii judecatoresti pentru a beneficia de reducerea de pedeapsa, cu 1/3 prevazuta de art.320 ind.1 c.pr.pen.
Veti primi o sanctiune cu suspendarea executarii,dispunandu-se si anularea permisului de conducere.
Puteti introduce dosarul pentru examinare ,in vederea redobandirii permisului, in termen de 1 an de la ramanerea definitiva a hotararii de condamnare

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Conducere fara permis - pedeapsa, antecedente fr3ya20 fr3ya20 ce pedeapsa primeste o persoana prinsa conducand un autovehicul pe drumurile publice fara permis de conducere? a avut in 2000 o pedeapsa cu suspendare,nu a ... (vezi toată discuția)
Dosar penal cu suspendare octapesik octapesik Daca un conducator auto este detectat cu alcoolemie in sange in valoare de 1.85,ce i se intampla in cazul in care primeste dosar penal cu suspendare? (vezi toată discuția)
Detalii sentinta de condamnare pentru art 87 al.1 din oug.195/2002 alecs_busty alecs_busty Solutie: În baza art. 87 alin. 1 din O.U.G. 195/2002., cu aplicarea art.320 indice 1 alin.7 C.p.p. condamnă pe inculpatul P A M la pedeapsa de 8 luni ... (vezi toată discuția)