avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 292 soluții astăzi
Forum Activitate gokuhdbz1

Activitate gokuhdbz1

In 1978 am cumpărat un imobil in sector 3. Aceasta tranzacție s a supus legii 58 din 1974 astfel ca am cumparat clădirea si am devenit proprietr dar terenul l am luat in folosință nu priprietate. Acum am solicitat trecerea terenului din folosință in proprietate si am fost refuzat de prefectură pt ca nu am la dosar si decizia de atribuire a terenului in folosință.
Pe documentul de vânzare cumpărare relizat in 1978 emis de notariatul de stat scrie insa următoarea sintagma:"Noi, dobanditorii clădirii de locuit ne obligam sa îndeplinim formalitățile de atribuire un folosință a terenului aferent, conform legii nr 58/1974 si a plati taxa anuala potrivit legii nr. 4/1973"
Întrebarea mea este daca această sintagma reprezintă practic decizia de atribuire in folosință a terenului sau cel puțin confirma acest fapt sau ea indică doar necesitatea dobanditorilor, de a iniția separat de acest document, demersurile de obținere a deciziei de atribuire in folosință?
Răspuns la discuția Notificare vicii ascunse
aici am citit despre asta

Codul Civil, prevede la art 1672 pct 3, ca una dintre obligatiile vanzatorului, este de a-si asigura cumparatorul impotriva evictiunii si a viciilor. Viciile ascunse sunt acele nereguli pe care un cumparator nu le-ar fi putut descoperi prin examniarea bunului ca orice persoana prudenta si diligenta, fara sa aiba un ajutor de specialitate. Viciul ascuns trebuie sa fie grav si sa existe la momentul predarii bunului.

Textul de lege ofera deci o definitie a ceea ce se intelege prin „viciu ascuns” iar noi venim pentru o mai buna intelegere cu cateva astfel de exemple: tevi sparte in instalatia sanitara care nu ar putea fi descoperite la momentul cumpararii fara spargerea peretelui in care sunt amplasate

[ link extern ] /
Răspuns la discuția Notificare vicii ascunse
Multumesc pt raspunsuri. Este vorba de aplicabilitatea paragrafului contractual/legal pt aceasta speta in masura in care o teava de apa nu a fost montata corect de constructor in mod plauzubil accidental iar aceasta a provocat igrasie mucegai daune ireparabile unui sifonier. Chiar daca este defect de fabricatie sau de montaj consider ca tot la vicii ascunse intra chiar daca nu a fost intentionat ascunsa problema de constructor. Conform codului civil (cred ca acolo am citit) la vicii ascunse intra un defect al apartamentului pe care vanzatorul nu avea cum sa il observe la momentul cumpararii. Chiar am citit ca exemplu teava sparta in perete.
Buna ziua,
In cazul achizitionarii unui apartament intr un bloc nou, pt vicii ascunse vanzatorul trebuie notificat in scris despre problema aparuta ce se incadreaza aici. Ce metoda trebuie utilizata in acest caz?Este suficient pe email sau trebuie o scrisoare fizica chiar si cu o confirmare de primire?O pot realiza eu cumparatorul sau scrisoarea respectiva trebuie facuta de un avocat?