In 1978 am cumpărat un imobil in sector 3. Aceasta tranzacție s a supus legii 58 din 1974 astfel ca am cumparat clădirea si am devenit proprietr dar terenul l am luat in folosință nu priprietate. Acum am solicitat trecerea terenului din folosință in proprietate si am fost refuzat de prefectură pt ca nu am la dosar si decizia de atribuire a terenului in folosință.
Pe documentul de vânzare cumpărare relizat in 1978 emis de notariatul de stat scrie insa următoarea sintagma:"Noi, dobanditorii clădirii de locuit ne obligam sa îndeplinim formalitățile de atribuire un folosință a terenului aferent, conform legii nr 58/1974 si a plati taxa anuala potrivit legii nr. 4/1973"
Întrebarea mea este daca această sintagma reprezintă practic decizia de atribuire in folosință a terenului sau cel puțin confirma acest fapt sau ea indică doar necesitatea dobanditorilor, de a iniția separat de acest document, demersurile de obținere a deciziei de atribuire in folosință?
Buna ziua,
Este evident ca a doua varianta este valabila!
In actul respectiv, asa cum aratati si dvs. scrie ca: ”ne obligam sa indeplinim formalitatile de atribuire in folosinta...”
Incercati sa obtineti, la acest moment, proprietatea terenului respectiv printr-o actiune in instanta numita uzucapiune.
Legea112/95
ContSters74363
Vreau sa va intreb, in cazul in care cineva a dobandit o locuinta pe baza legii 112/95, din cate am inteles terenul aferent se atribuie proportional in cota ... (vezi toată discuția)