Va multumesc pentru raspunsuri. Am gasit solutia de moment: a venit administratorul firmei de instalatori sa vada ce e de spart si reparat & maine la 9.00 vine echipa sa faca lucrarile.
Ii trimit azi pe mail declaratia de bun de exectutie si o semneaza.
I-am dat, evident 50 lei pt ca s-a deplasat si face declaratia. Aveti dreptate, asociatia este obligata sa angajeze firma de constructii sau sa garanteze reparatiile, in caz de daune provocate in urma lucrarilor la spatiile comune.
Va multumesc pentru referirile la HG si OUG-uri, pe care n-ar fi fost usor sa le gasesc, fara o cautare de ore intregi pe site-ul cdep.ro
Demontarea o fac singura, am si citit si prevederile legii. Insa in aceasta situatie, nu inteleg cum se poate demara lucrarea cu contract, fara bun de executie.
Tevile sunt deja trase, insa la baie trebuie sa sparga masca de perete completa, construita pe toata inaltimea peretelui, ca sa inlocuiasca si tevile din casa, pe care este pusa si faianta din baie si oglinda, iar pe langa gura de vizitare trec tevile de interior de la centrala din casa.
Cand am cumparat apartamentul, toate erau deja construite asa. Iar la usa de la baie, de exemplu, mi-a cazut peretele de deasupra cand am vrut sa inlocuim usa (era blana de lemn deasupra usii, acoperita cu ipsos). Asa ca nu am de unde sa stiu ca nu cade toata masca de tevi de la baie cand imi taie cu flexul sa inlocuiasca peretele).
Am mai avut o situatie similara, cand instalatorul a spart toata masca si a lasat zidul asa.
Buna ziua, cum pot obliga presedintele blocului astazi, duminica, sa imi furnizeze o declaratie de bun de executie, plangerea la politie pentru incalcarea dreptului la apa si sanitatie ii poate obliga sa dea garantia executiei? Pot apela la un executor judecatoresc? Nu mai am apa de 3 zile deloc in casa & nu vreau sa risc distrugeri facute de instalatori.
In blocul meu sunt in desfarurare lucrari de inlocuire a coloanei de apa.
Am solicitat presedintelui administratiei si firmei care executa lucrarea, dovada garantiei bunei executari a lucrarii: asumare reparatii dau despagubiri in caz de distrugere a peretilor (guri de vizitare exista) si a lucrarilor de amenajare interioara si a bunurilol care trebuie mutate pentru accesul complet la gura de vizitare din baie (lavoar, suport, oglinda).
Solicitarea a fost facuta verbal, la sedinta din 2 aprilie, la care am solicitat sa facem si evaluare, respectiv referat de necesitate a lucrarii si ignorata de Presedinta asociatiei.
Am mai facut o solicitare, pe 2 mai 2017, inainte de inceperea lucrarii administratorului (prin mail). Si aceasta a fost ignorata.
Din data de 11 mai nu mai apa nici la baie nici la bucatarie & se pare ca nici vecinii (la bucatarie am vazut ca este deja trasa coloana noua). Am solicitat din nou documentele pt a permite accesul instalatorilor in casa. Presedinta mi-a dat nr de telefon al administratorului firmei de instalatii, care mi-a spus ca el nu a facut niciodata o astfel de declaratie si ca in contract, garanteaza 10 ani doar inlocuirea coloanei.
Am scris eu o declaratie, pe care am transmis-o in foto, presedintei de bloc, cenzoritei prin telefon (nu au adresa de mail, spun) si administratorului, prin mail & am lasat declaratia in original, in cutia postala a administratiei.
Presedinta mi-a raspuns "ok" + mi-a trimis alt mesaj in care mi-a zis ca administratorul firmei de lucrari imi va da contractul si declaratie (acelasi care deja mi-a explicat ca el nu are obligatii fata de proprietari, ci fata de administratia care l-a contractat)+ca vor face lucrarea marti, ca au alta treaba intre timp (desi contractorul imi spusese direct ca poate veni duminica=azi sa vada ce lucrari sunt de facut in casa si ca poate face bransarea mea, cu garantie, daca il platesc eu direct, cu factura separata), dar au trecut mai mult de 24 de ore de la depunerea ei si intre timp, doar au rupt eticheta cu "administratie" de pe acea cutie postala.
Administratia nu are adresa clara, ci doar un ghiseu in casa scarii folosit exclusiv 1 ora pe saptamana pentru incasari. Nici sansa sa obtin nr de intrgistrare pe solicitarea mea, fara a astepta inca 2 zile trimiterea prin curier, a solicitarii.