Am cumpărat în 2016 un teren extravilan - pășune în zonă deluroasă oarecum la periferia unui sat. Este cu acces la stradă, iar pe partea opusă sunt construite case dintotdeauna. Aș vrea să îl schimb în intravilan ca să pot construi pe el o casă. Ați putea să-mi dați informații despre procedura necesară? Cui ar trebui să mă adresez? Ce acte sunt necesare și ce costuri implică? Vă mulțumesc anticipat!
Mulțumesc că mi-ați răspuns! Am bănuit acest lucru. Tocmai de aceea le-am și trimis un mail în care era specificat refuzul meu de ale permite să folosească în vreun fel documentele pe care li le-am trimis sau informațiile despre mine pe care le furnizează acestea, cu avertismentul că îi acționez în justiție dacă nu vor respecta alegerea mea. Ce ziceți este bine formulat?
Am găsit o agenție, Atena Personal Consulting SRL din Timișoara, tărâmul multor oameni isteți, ce părea serioasă în primă fază, care se ocupă cu intermedierea în găsirea unui loc de muncă în Europa. Au spus că nu cer bani, că trebuie doar să le trimit pe mail o copie după CI, o fotografie mai recentă și eventual un CV. Eu sunt filolog, dar am explicat că sunt dispusă să fac pentru două-trei luni și o muncă de îngrijitoare în UK având în vedere că știu foarte bine engleza și am oarecare experiență în relaționarea cu bătrânii și îngrijirea lor. Sau aș putea lucra cu copii, dar nu vreau un contract mai lung de trei luni - să fie pe perioada verii. Mi-au spus că îmi trimit un contract, trebuie să îl semnez și să li-l trimit înapoi prin mail. Am primit astăzi contractul, l-am citit și rezultatul este că nu mai am deloc încredere în ei. Dar acum mă întreb cu îngrijorare dacă nu ar fi în stare să se folosească de documentele trimise de mine anterior. Ce pot face din punct de vedere legal să mă protejez? Vă mulțumesc anticipat!
Am în folosință un apartament din 1 februarie 2017 într-un bloc de locuințe sociale aparținând primăriei Iași. Fiind necesare lucrări de repatații și amenajări, nu m-am mutat acolo până la 1 mai. Nu avea nici un fel de utilități - apă, curent ori gaz. De aceea timp de două luni nu am putut începe lucrările. Abia pe 29 martie a fost pus contorul de energie electrică, iar la începutul lui aprilie au fost făcute primele lucrări. Blocul acesta social are furnizat agentul termic de către o firmă, Veolia, cu care nu am întocmit încă contractul, caloriferele (prevăzute cu repartitoare) le am închise. Este drept că am folosit ceea ce este numită apa caldă (dar această apă caldă este de fapt apă de vară în cea mai mare parte a timpului, dar trece prin apometrul de apă caldă). Așadar sunt apometre individuale, gigacalorimetre individuale, totul se pate calcula separat dacă ai consumat. Pe luna februarie am plătit 32 de lei fără să fi consumat nimic cprinzând cheltuielile pentru plata salariilor administratorului, femeii de servici, curent pe scară fără să comentez că nu am folosit deloc apartamentul.Pe luna martie m-am trezit că, deși pe foaia de calcul agentul termic era zero, apa rece și apa caldă tot zero, este trecută încă o rubrică - încălzire: 19,16 lei și o rubrică -încolziere corecție:21,11 lei. În plus locatarul dinaintea mea a fost evacuat pentru datorii, iar aceste datorii sunt trecute sb numele meu, deși eu prin contract nu am preluat datoriile. Nu mai spun că, atunci când am plătit pentru luna februarie, casiera nu voia să specifice pe chitanță că era plătita suma pentru luna februarie sub pretextul că pe acest apartament figurează datorii. Se pare că voi avea ceva bătaie de cap cu întreținerea și indivizii pe carechar noi locatarii îi plătim ca să ne fure și să facă tot felul de „inginerii” financiare. Vă rog respectuos să mă informați și pe mine care sunt normele care stau la baza calculării sumelor de întreținere pentru locuințele sociale, cum pot verifica dacă sunt onest calculate și unde îi pot acționa în justiție dacă văd că fac abuzuri. În plus, aș vrea să știu dacă pot să îmi plătesc direct la furnizori facturile și să le dau liber. Vă mulțumesc anticipat!