avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 843 soluții astăzi
Forum Activitate octavian17

Activitate octavian17

Ani de zile (inclusiv pe anul 2017)am platit impozitul pe apartament si un teren agricol intravilan de 800 mp avand un rol comun sot sotie.Incepand din 2016 impozitul pe teren a crescut din cauza noului cod fiscal ce prevede ca primii 400 mp sa se impoziteze ca teren constructii.
Azi mergand sa depun declaratia pentru calculul impozitului pe casa si teren am fost informat ca se va separa rolul comun in doua roluri nominale unice si cu aceasta ocazie impozitul pe teren se va dubla deoarece impozitul pe primii 400 mp de teren se va calcula pentru fiecare dintre cei doi noi contribuabili(sotul si sotia).
Este corect?
Impreuna cu sotia am un teren agricol intravilan de 800mp.
Incepand cu 2016 pentru primii 400 metri impozitul s-a calculat ca pentru teren constructii.
Acum (2017) dupa depunerea Declaratiei fiscale pentru stabilirea impozitului pentru persoanele fizice, impozitul s-a dublat, pe motiv ca se considera ca teren de constructii primii 400 metri, pentru fiecare contribuabil.
Este corect?
Din punct de vedere logic nu mi se pare deoarece atunci ar trebui sa se dubleze si impozitul pe apartament.