avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 524 soluții astăzi
Forum Activitate Calinderu

Activitate Calinderu

Mi se pare absurd ca daca nu reusesc sa platesc pensia pentru amandoi! Adica eu ca mama am numai dezavantaje?!!
Am doi copii rezultati din casatoria cu fostul sot, un baiat si o fata.In urma procesului de stabilire a domiciliului minorilor ca urmare a divortului , prima instanta da castig de cauza sotiei. Fostul sot introduce apel si Tribunalul schimba integral sentinta data de prima instanta in sensul ca stabileste domiciliul minorilor la tatal lor. Mama are dreptul sa-i aiba o data la 3 saptamani in week end de vineri de la ora 18 si pana duminica la ora 18, precum si cate o saptamana in luna iulie si inca una in august, fiind obligata si la plata pensiei alimentare in cuantum total de 35% din salariu/ luna pentru ambii copii.
Copii au 10 ani fata si 7 ani baiatul.
Baiatul refuza sa vina la mama fiindca-i e frica de tat-su, iar acesta din urma nu depune nici un efort pentru a-i impune copilului sa mearga si la mama, dar pretinde sa fie respectata sentinta in ceea ce priveste partea financiara, respectiv plata de catre mama a pensiei de intretinere pentru ambii copii in cuantumul stabilit de instanta.
Precizez faptul ca pe toata durata procesului de stabilire a domiciliului minorilor care a durat aproape 2 ani, baiatul a locuit cu tata si fata cu mama, copiii vazandu-se doar la scoala unde invata, mama vazandu-si baiatul cu ocazia serbarilor de Craciun, 8 Martie, sf an scolar, doar in cadrul scolii.
In aceste conditii ce solutii are mama pentru a-l determina pe tata sa-l convinga pe minor sa vina sa stea la mama? Daca tatal refuzasi baiatul nu vine in continuare la mama , ce solutie are aceasta de a plati pensie alimentara doar pentru un singur copil?