avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 986 soluții astăzi
Forum Activitate iamsebastiann

Activitate iamsebastiann

Bună !
În urmă cu 10 ani, mama mea a contractat un credit in CHF pentru nevoi personale, iar urma exploziei cursului valutar, rata s-a dublat, ajungând la un cuantum de circa 900 lei. Din start, nu a putut veni vorba de o plată integrală din considerente financiare și s-a plătit fie personal, fie prin ajutorul meu, deplasându-mă la bancă cu buletinul și depunând 500 de lei, cam cât era rata veche.
A luat echivalentul a 10000 euro în franci, creditul după majorarea dobânzilor aproape dublu. Cum este posibil ca soldul redactat în notificare să fie de 12,708.46 CHF în condițiile în care s-a plătit și cu întreruperi, fie și mai puțin, iar principalul și dobânda datorată să fie de 3,449.61 ( adică 3 franci și ceva sau 3 mii ? Ok, eu m-am prins din start ce vor ei, dar se poate specula o greșeală de redactare în notificare ? ).
Redactarea sună cam așa :
La data emiterii prezenteri notificări din 15/05/17, soldul creditului dumneavoastră este în valoare de 12,708.46 CHF, din care suma restantă este de 3,449,61 CHF formată din Principal și suma datorată : 3439,97 CHF, penalități 9,64 CHF. Ca atare, care e suma datorată ? Acei 12708 CHF + principalul și dobânda datorată (mai sus amintite) sau doar acest principal ? E cam dubioasă formularea din notificare. Și mai spune că în maxim 3 zile de la primirea notificării să ia legătura cu banca printr-un reprezentat menționat de ei, notificarea e emisă în 15.05.2017, iar ea primită în 17/05/2017. Deci vrea nu vrea, azi, ar trebui să și sune la ei ?

Poate cineva să-mi ofere o opinie pro-bono referitoare la situația de mai sus ? Sau să mă ajute cu o recomandare de avocat, din Timișoara, specializat pe așa ceva în vederea unei consultări (care să nu coste foarte mult, fiindcă banca a adus familia în sapă de lemn) și posibile acțiuni împotriva băncii ?

Practic, dacă se ajunge la executare silită și vine executorul acasă. De ce lucruri poate fi deposedată mama mea ? În condițiile în care executorul nu poate face dovada că un lucru spre exemplu un televizor, este pe numele ei, poate e cumpărat de mine sau primit cadou. Se poate merge din start pe o poprire salarială în cuantum de X % ?

Mulțumesc pentru răbdarea de a citi și anticipat pentru intențiile de a ajuta !