avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 863 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Executare silită din pricina unor datorii cauzate de ...
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Executare silită din pricina unor datorii cauzate de dobânzi exorbitante

Bună !
În urmă cu 10 ani, mama mea a contractat un credit in CHF pentru nevoi personale, iar urma exploziei cursului valutar, rata s-a dublat, ajungând la un cuantum de circa 900 lei. Din start, nu a putut veni vorba de o plată integrală din considerente financiare și s-a plătit fie personal, fie prin ajutorul meu, deplasându-mă la bancă cu buletinul și depunând 500 de lei, cam cât era rata veche.
A luat echivalentul a 10000 euro în franci, creditul după majorarea dobânzilor aproape dublu. Cum este posibil ca soldul redactat în notificare să fie de 12,708.46 CHF în condițiile în care s-a plătit și cu întreruperi, fie și mai puțin, iar principalul și dobânda datorată să fie de 3,449.61 ( adică 3 franci și ceva sau 3 mii ? Ok, eu m-am prins din start ce vor ei, dar se poate specula o greșeală de redactare în notificare ? ).
Redactarea sună cam așa :
La data emiterii prezenteri notificări din 15/05/17, soldul creditului dumneavoastră este în valoare de 12,708.46 CHF, din care suma restantă este de 3,449,61 CHF formată din Principal și suma datorată : 3439,97 CHF, penalități 9,64 CHF. Ca atare, care e suma datorată ? Acei 12708 CHF + principalul și dobânda datorată (mai sus amintite) sau doar acest principal ? E cam dubioasă formularea din notificare. Și mai spune că în maxim 3 zile de la primirea notificării să ia legătura cu banca printr-un reprezentat menționat de ei, notificarea e emisă în 15.05.2017, iar ea primită în 17/05/2017. Deci vrea nu vrea, azi, ar trebui să și sune la ei ?

Poate cineva să-mi ofere o opinie pro-bono referitoare la situația de mai sus ? Sau să mă ajute cu o recomandare de avocat, din Timișoara, specializat pe așa ceva în vederea unei consultări (care să nu coste foarte mult, fiindcă banca a adus familia în sapă de lemn) și posibile acțiuni împotriva băncii ?

Practic, dacă se ajunge la executare silită și vine executorul acasă. De ce lucruri poate fi deposedată mama mea ? În condițiile în care executorul nu poate face dovada că un lucru spre exemplu un televizor, este pe numele ei, poate e cumpărat de mine sau primit cadou. Se poate merge din start pe o poprire salarială în cuantum de X % ?

Mulțumesc pentru răbdarea de a citi și anticipat pentru intențiile de a ajuta !
Cel mai recent răspuns: irinapapuc , utilizator 17:18, 18 Mai 2017
Nu este vorba de executarea TV-ului din casa. Dac amama dvs. are salariu sau pensie, acestea vor fi poprite. Totodata se poate dispune si o executare imobiliara. Actele pe care le aveti trebuie studiate de un avocat inainte de a contesta sumele mentionate.
Suma totala datorata este 12,708.46 CHF, din care 3449 chf sunt restanti, adica trebuiau achitati pana la data notificarii; pentru acestia urmand a se calcula penalizari.
Este vorba de 3 mii 449 chf, virgula e imprumutata din scrierea in en.
Daca se incepe executarea silita, se poate Pune poprire pe pensie sau se pot executa diverse - masina, chiar apartament.
Apelati macar la o consultanta din partea unui avocat pentru a va explica situatia si pentru a va arata care sunt optiunile.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cat reprezinta mai exact poprirea in cazul executarii silite la un credit ipotecar? raduandrei_75 raduandrei_75 Buna ziua, va rog sa ma ajutati cu cateva raspunsuri competente (eventual cu numarul articolului din codul civil) la situatia mea. Mai exact, sunt divortat de ... (vezi toată discuția)
Executare silita credit nevoi personale oanaandreeutza oanaandreeutza buna ziua, am si eu o serie de intrebari si as dori ajutor specializat, in 2008 sotul a luat un credit de nevoi personale in CHF, intre timp rata creditului ... (vezi toată discuția)
Se pot infrupta mai multi creditori din banii obtinuti printr-o singura executare silita? user43 user43 Am cumparat in 2006 o garsoniera in baza unui credit in chf. Atunci un franc elvetian era 1,83 lei.Acum francul este de peste 2 ori mai mare.Salariul nu a ... (vezi toată discuția)