avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 567 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Se pot infrupta mai multi creditori din banii obtinuti ...
Discuție deschisă în Executare silită

Se pot infrupta mai multi creditori din banii obtinuti printr-o singura executare silita?

Am cumparat in 2006 o garsoniera in baza unui credit in chf. Atunci un franc elvetian era 1,83 lei.Acum francul este de peste 2 ori mai mare.Salariul nu a crescut , dar familia a castigat si un copil. Evident, au aparut restantele la plata creditului si apartamentul este scos la licitatie.

In paralel, s-au adunat impozite neplatite, restante la intretinere.
INTREBARE
Poate fi chemat fiscul si asociatia de proprietari sa obtina o parte din banii rezultati din vanzarea casei, evident conform sumelor pe care le datorez catre aceste institutii?
Problema este ca executarea silita se face la cererea bancii si evident suma de bani rezultata din vanzarea casei nu va acoperi integral suma datorata bancii.

In acest moment romanii cu credite in franci elvetieni sunt escrocati in mod barbar de catre banci. In fapt, dublarea pretului francului face ca acum suma datorata bancii de orice client din perioada 2006-2007 sa fie de 2 ori mai mare decat la data la care s-a luat creditul iar casa cumparata atunci se vinde acum la un pret de 2 ori mai mic. In esenta , profitul bancii este acum de 4 ori mai mare decat cel estimat in momentul creditarii, chiar daca se aduna mai greu , in timp, in conditiile in care executarea casei este urmata de poprirea pe salariu pana la stingerea totala a datoriei.

Iata de ce mi se pare moral ca si alti creditori sa-si primeasca partea financiara cuvenita.
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 18:47, 28 Iulie 2012
daca e vb de un credit ipotecar, prima la care se vor duce banii va fi banca, numai daca ramaneau bani din vanzare, luau si ceilalti creditori

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Credit in franci elvetieni transformat in euro Ayra Ayra Buna ziua Si eu, ca multi altii, in 2007, (am cumparat un apartament imi trebuia o diferenta) am luat un credit de 20000 de CHF cu ipoteca si ... (vezi toată discuția)
Francul elvetian anghelgeorgiana anghelgeorgiana buna ziua.ma poate lamuri si pe mine cineva cat mai poate creste francul elvetian?mentionez ca am credit in franci.ce sanse sunt sa scada cotatia lui pe piata ... (vezi toată discuția)
Cum pot sa renunt la apartament ipotecat ? halupacristina halupacristina Am facut un credit in franci elvetieni si ma intereseaza cum se procedeaza in situatia in care vreau sa renunt la apartament cu ipoteca pe el#-o. Creditul l-am ... (vezi toată discuția)