buna ziua,
am si eu o serie de intrebari si as dori ajutor specializat, in 2008 sotul a luat un credit de nevoi personale in CHF, intre timp rata creditului a crescut f mult iar noi ajungand in imposibilitate de plata , am incercat sa vorbim cu banca sa platim mai putin , dar eu refuzat, singura optiune care ne-au oferit-o a fost reesalonarea pe 6 luni. incepand cu luna noiembrie 2013 noi nu am mai putu platii nici o rata, deci dosarul ajungand la diversi recuperatori in prezent la un executor judecatoresc, care ne notifica , ca va incepe executarea silita daca in termen de 10 zile nu achitam suma restanta itegral .
intrebarile mele sunt :
- eu pot fi afectata , tinand cont ca , creditul este unul achizitionat inainte de casatorie, deci nu am nici o treaba si nu figurez in nici un act al bancii , plus ca mai sunt si in crestere copil?!
- inafara de poprirea pe salariul sotului, unul de mizerie, alte bunuri ne avand ma refer la masini , locuinte , etc, ce mai pot face?
- executorul judecatoresc poate ajunge (daca doreste si/sau daca e posibil nu cuniosc) la o intelegere cu noi, aflandu-ne in imposibilitatea de plata in 10 zile a sumei restante, adica daca ii oferim o parte din suma restanta si sa facem un nou calcul al creditului pe o alta perioada de timp.
idee e ca: nici noi, nici ei(zic eu , in necunostinta de cauza) nu avem de castigat asa, noi cu o poprire pe salariu inca 10-15-20 de ani de acum in colo, iar ei cu o datorie de recuperat pe o perioada extra lunga, creditul era pe o per de 10 ani, deci am platit 5 ani deja si suma de rambursat tot mare a ramas tinand cont de cresterea francului elvetian.
va multumesc din suflet si va urez o zi cat mai placuta !!
Cel mai recent răspuns:
oanaandreeutza , utilizator
12:24, 20 Septembrie 2014