avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 905 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Ce procedura urmeaza bancile-credit neachitat?
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Ce procedura urmeaza bancile-credit neachitat?

Buna ziua, am beneficiat de un credit nevoi personale si nu mai reusesc sa achit ratele.
As vrea sa-mi spuneti ce pasi urmeaza bancile pentru recuperare.
Pot executa silit bunurile aflate in proprietate fara o hotarare judecatoreasca?
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 20:22, 8 Noiembrie 2011
Varianta optimista..banca cedeaza creanta unei firme de recuperare si ajungeti la o intelegere de plata cu acestia care sa va convina amandurora si evitati o execitare silita.
Daca ajungeti la exeutare silita, datoriei dvs i se vor aduna cheltuieli de judecata, de executare, onorariu executor si da, se poate ajunge la vanzarea prin licitatie a bunurilor dvs.

Incercati sa discutati cu banca pt a gasi solutii de rescadentare, refinantare.. re..etc. Pt a putea beneficia, trebuie sa fiti cu ratele la zi

Multumesc, insa nu am inteles, executarea silita se face cu sau fara hotarare judecatoreasca?
fara contractul de credit bancar este titlu executoriu il investeste cu formula executorie si va pune ori poprire pe venituri ori scoate bunuri la licitatie este la alegerea creditorului
Multumesc, atunci despre ce plati (cheltuieli de judecata, avocati, etc) vorbea colega dvs. mai sus? De unde etapa asta daca banca executa singura?
Va rog sa ma lamuriti!
Nu veti fi chemat in judecata, contractul incheiat cu banca constituie titlu executoriu ( in baza acestui titlu puteti fi executat silit). Creditorul se adreseaza unui executor ( il plateste ), acesta cere incuviintare de la instanta pt a va putea executa silit, odata obtinuta aceasta incuviintare, va someaza sa platiti, apoi va poate executa silit.

Daca dvs considerati ca sunteti indreptatit, puteti formula contestatie la executare in termen de 15 zile de la data la care:

a) contestatorul a luat cunostinta de actul de executare pe care-l contesta
b) cel interesat a primit, dupa caz, comunicarea ori instiintarea privind infiintarea popririi. Daca poprirea este infiintata asupra unor venituri periodice, termenul de contestatie pentru debitor incepe cel mai tarziu la data efectuarii primei retineri din aceste venituri de catre tertul poprit;

c) debitorul care contesta executarea insasi a primit somatia ori de la data cand a luat cunostinta de primul act de executare, in cazurile in care nu a primit somatia sau executarea se face fara somatie.



Banca sau oricare creditor nu executa.. ci un executor.. iar asta se plateste initial de creditor si se recupereaza tot de la debitor.
Ultima modificare: Marți, 8 Noiembrie 2011
gi-jane2, moderator

Alte discuții în legătură

Prescriere datorie dupa 3 ani de indemnizatie ccc Cozmin880 Cozmin880 Buna dimineata, as vrea sa deslusesc un mister care pune in dificultate multi oameni. Va rog sa imi oferiti daca se poate o informatie legata de executarea ... (vezi toată discuția)
Poprire salariu dupa prescriere datorie roxana2014 roxana2014 Buna ziua, In cazul in care in 3 ani de la primirea de catre debitor a somatiei de plata din partea unui executor judecatoresc pentru plata unui credit ... (vezi toată discuția)
Executare silita "credit de nevoi personale,fara garantii" IxulescuPaul IxulescuPaul Am primit o somatie de plata,de la biroul unui executor judecatoresc,in temeiul unui titlu executoriu constand in contract de credit,prin care am fost obligat ... (vezi toată discuția)