Astazi am fost la servici si am gasit o citatie noua pentru procesul cu doamna X si o solicitare din partea judecatoriei de a prezenta spre cercetare condica de prezenta de la cele doua grupe. Condica de la grupa unde are norma de baza Doamna X are ceva probleme. Asa cum am relatat doamna X a platit o colega sa lucreze in locul ei la grupa unde are norma de baza. Pe pontaj a fost trecuta ca prezenta doamna X, nu colega carea lucrat in fapt, pentru ca mi s-a spus ca vor face schimb de tura intre ele. in condica de prezenta surpriza ..... doamna X nu a scris condica, ci colega care a lucrat in fapt. Aceasta din urma, cand si-a dat seama ca a gresit si-a sters semnatura cu corectorul. Acesta a fost momentul cand am aflat ca de fapt doamna X plateste pe cineva sa-i lucreze, ca am fost mintita atunci cand mi s-a spus ca se face schimb de tura intre ele.
Din acel moment am asigurat suplinirea la clasa pe care o parasea doamna X. Daca as fi stiut manevrele lor as fi interzis " schimbul de tura" de la inceput.
Sunt curioasa sa vad ce dezie vor lua judecatorii....
Referitor la faptul de a face o sesizare in scris la minister.. consider ca nu este o ideee rea.
Ma gandeam ca CA al gradinitei sa solicite in scris o solutie din partea CA al ISJ pentru a rezolva problema creeata. Cred ca toata lumea asteapta o solutie din partea judecatoriei.
Va voi tine la curent cu derularea evenimentelor. Multumesc mult pentru sfaturi:)
Regret ca nu ati citit articolul de sambata, cand am scris "Doamna X a dat gradinita in judecata si sunt reprezentata de juristul ISJ care m-a consiliat in toata aceasta perioada " . Procesul este in derulare, nu s-a dat o rezolutie. S-ar putea sa fie chemati si martori. Deocamdata nu se stie nimic.
Exemplul dat este asemanator cu cel primit de mine de la seful serviciului salarizare de la ISJ cand am solicitat sa/mi confirma/ sau sa infirme ca am procedat bine cand am decis cum sa se faca inscrierile in cartea de munca.
Perioadele consemnate ca nemotivat in cartea de munca sunt in lunile noiembrie si decembrie. Doamna X "a scapat" , ca sa folosesc limbajul juristului ISJ.
Poate ar fi trebuit sa anunt ISJ de decizia incorecta luata de Consiliul profesoral, de a nu incepe cercetarea disciplinara a doamnei X. Majoritatea educatoarelor din gradinita noastra au lucrat impreuna timp de peste 28 de ani si au considerat suficiente inscrisurile din cartea de munca. In CA avem un reprezentant al primarului, care a lipsit de la sedinta cand am discutat despre comportamentul doamnai X . S-a intamplat in preajma vacantei de craciun si apoi au trecut cele 30 de zile....
Referitor la sindicat...... Nu s-a implicat deloc. In repetate randuri i-am invitat la noi, dar nu au ajuns. Raspunsul era invariabil: " venim !" :(
Sper ca nu am omis nimic din firul evenimentelor.
Nu mi-am imaginat niciodata ca se ajunge la asa ceva :">
Tot ceea ce doresc este sa se termine cu bine.
Doamna X mi-a spus ca retrage toate plangerile daca nu mai apare ca absent nemotivat in cartea de munca. Oare se mai pot face modificari in cartea de munca? Pe ce baza?
:) Multumesc pentru sfaturile primite. Elena
Buna dimineata.
Va multumesc pentru sprijinul acordat si imi pare rau daca povestea mea nu a fost clara de la inceput.
Asa cum am mai spus, doamna X a contestat decizia in instanta. A dat unitatea in judecata si au avut loc cam 3 infatisari.
Decizia de suspendare este data pe perioade asa cum ati mentionat. Abaterile s-au savarsit la sfarsitul anului trecut ( noiembrie - decembrie 2006). Sunt constienta ca am lasat treaba la jumatate , dar nu am avut nici un sprijin din afara, de la sindicat, de exemplu.
Sindicatul a fost neutru. Am cerut sprijin sindicatului si am inteles ca si colega mea a apelat la ei. Pe mine nu m-au ajutat cu nimic!!!! Mi s-a spus neofial ca de ce nu am lasat-o sa plateasca in continuare pe cineva pana la sfarsitul perioadei de suplinire......:D Cu astfel de atitudini se adancesc problemele din sistem. Se pare ca daca esti corect esti considerat anormal.
Inspectoratul nu m-a sanctionat si sper sa gandesca la fel si cei de la Politie.
Deja am inceput sa solicit note explicative. Colegele nu sunt inca obisnuite cu descentralizarea si inca mai am probleme.
1. am anuntat verbal inspectorul de specialitae si i-am cerut intervina sa nu i se acorde suplinirea doamnei X, dar nu a rezolvat nimic. Aveam inca un post temporar vacant la care doamna X putea suplini fara probleme pentru ca era la program prelungit, dar doamna X a refuzat.
2. Salariata nu a dat nota expilativa. A explicat verbal consiliului profesoral.
3. Educatoarea care o inlocuia pe doamna X lucra tot la program prelungit in tura inversa. Lucra pentru doamna X in afara orelor de program
4. Sunt persoana care a dat decizia de suspendare a CIM.
Gradinita este persoana juridica si deciziile se iau in unitatea noastra. Se vade nu ?:D :((
Nu sunt suspendata din functie si am sprijinul inspectoratului.
Doamna X a dat gradinita in judecata si sunt reprezentata de juristul ISJ care m-a consiliat in toata aceasta perioada. Referitor la tot ca s-a intamplat in unitatea noastra nu am trimis catre ISJ decat o nota explicativa. Toata consilierea pe care am primit-o a fost verbal.
Asa cum scrie in lege Comisia de disciplina este numita de Consiliul profesoral. Am intrunit Consiliul profesoral, am discutat despre abaterea doamnei X si s-a ajuns la concluzia ca este vinovata, dar colegene nostre nu au vrut sa numeasca Comisia de disciplina pentru a o sanctiona pe doamna X. Au considerat ca sunt suficiente absentele nemotivate din cartea de munca.
S-a discutat acesta situatie si la nivelul Consiliului de administratie al Isj si au ajuns la concluzia ca felul cum am procedat este corect.
Politistul care ma cerceteaza mi-a spus neoficial ca nu ar fi probe, dar pana nu vad rezultatul final sunt speriata. Un motiv in plus sunt parerile diferite de pe forum. Inca nu sunt acuzata. Se pare ca am abuzat de functie atunci cand am consemnat in cartea de munca " absent nemotivat", ca am facut fals in cartea de munca prin acele inscrisuri si uz de fals care habar nu am ce poate fi.
Eu va multumesc pentru sprijinul acordat.
Nu este o practica obisnuita suplinirea. O colega are cancer si a avut concediu medical, iar cealalta a suportat o operatie destul de dificila., asa ca.....
Conform legii suplinirea se realizeaza in timpul liber ceea ce inseamna ca educatoarea trebuia sa suplineasca dupa ce isi efectua orele la clasa sa. In acest caz cum ar fi trebuit sa consemnaz in condica?????
Buna dimineata tuturor. Multumesc pentru sprijin si sper ca totul sa se rezolve bine si pentru mine.
Am primit de la ISJ o adresa prin care eram anuntati ca d/na...X . a primit aprobare de la ISJ de a efectua ore de predare prin cumul/plata cu ora in gradinita noastra.
Voi incerca sa va spun mai clar care sunt faptele care au condus la cercetarea mea de catre politie.
La inceputul anului scolar in unitate erau 2 posturi temporar vacante astfel:
- un post la program prelungit (8-13; 13-18 ) pe perioada septembrie - decembrie
- si al doilea post la program normal ( 8-13) pe perioada septembrie - ianuarie 2006.
Colega despre care discutam cu toate ca avea norma de baza la program prelungit a solicitat la ISJ aprobare pentru a suplini pe postul de la program normal omitand sa specifice ca turele se suprapun ciclic. Cum era liber si un post la program prelungit i-am oferit titularei noastre posiilitatea de a lucra pe suplinire la grupa de program prelungit. Daca ar fi acceptat era foarte bine pentru toata lumea, dar a refuzat categoric invocand aprobarea de la ISJ.
Pe 8 septembrie, in sedinta Consiliului educational la care au participat toate educatoarele din gradinita am pus problema sa o repartizam pe doamnei X la suplinire pe postul vacant de la program prelungit. Doamna X a refuzat in plen pe motiv ca suplinirea era pe o perioada mai mare la grupa de program normal, ca cine sunt eu sa o mut la alta grupa daca ea are aprobare de la inspectorul scolar geheral. O colega s-a oferit atunci sa o ajute pe doamna X , adica sa faca schimb de tura cu ea. Toate educatoarele au sustinut aceasta idee, iar eu am mers la inspectorul de specialitate si i-am povestit despre situatia ceeata si am rugat-o sa ma ajute. Am asteptat in zadar un semn din partea inspectoratului. Intamplator am aflat faptul ca doamna X in fapt o platea pe colega ei sa-i lucreze la grupa in tura de dimineata si nu lucra dupa-amiaza asa cum se hotarase la inceput. I-am cerut doamnei X sa inceteze suplinirea si sa mearga la grupa dansei, sa nu mai lipseasca de la clasa. A ignorat ceea ce i-am spus si a continuat sa mearga zi de zi la grupa cu program normal. Pentru ca 20 de copii nu aveau educatoare dimineata la grupa de program prelungit am numit pe cineva sa lucreze acolo, timp in care pe doamna X am considerat-o absent nemotivat.
Cam aceasta este toata poveste. Acum merg la politie cu inima stransa. Sunt disperata! Am doi copii, iar ei ma ameninta cu inchisoarea ....
Multumesc din suflet.
Da. Inainte de a consemna in cartea de munca am intrebat juristul, responsabilul cu salarizarea, un avocat si toti mi-au spus acelasi lucru. Problema mea personala este ca educatoarea respectiva a facut plangere penala si nu stiu la ce sa ma astept:((
Suplinirea se realizeaza in afara orelor de program Ea a decis sa lipseasca de la locul de munca de baza si sa lucreze ca suplinitor. Cum se consemneaza in cartea de munca?????