avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 506 soluții astăzi
Forum Activitate Rusudoina

Activitate Rusudoina

Bună ziua!
Am depus actele pentru dobândirea actului de proprietate a terenului aferent locuinței ( legea 87/2020) la primăria sector 5 și mi s-a răspuns ca durează ff mult ( de ordinul anilor) sa primesc titlul.. Rezolvarea mai rapidă este numai în instanță?
Buna ziua
am depus si eu actele pe care primaria sector 5 le-a pretins pt eliberarea titlului de proprietate a terenului curte aferent locuintei pe care am cumparat-o in baza Legii 112 in anul 1997 fiind singurulproprietar,precizez ca platesc impozit pe acest teren din anul 2009 iar din octombrie 2023 platesc si chirie la AFI .Am facut o solicitare online la serviciulcadastru al primariei si amprimit raspuns sa astept avand dosarul nr.240 iar rezolvarea lor este in faza incipienta.
Intrebarea mea este de ce platesc impozit pe terenul care se pretinde ca este al statului (cu toate ca in actul de vanzare cumprare nu scrie nicaieri ca statul este coproprietar) ,dece platesc chirie la AFI pentru ca iar nu scrie nicaieri ca siAFI ar ficoproprietar si de ce primariile tergiverseaza rezolvarea acestei probleme care de fapt nici nu trebuia sa existe deoarcece odata cu locuintas -a vandut si curtea si anexele.
Pentru a primi un raspuns si pentru a ne obtine drepturile legale trebuie actionati in instanta primariile,AFI,statul roman????