avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 842 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Buna ziua am depus si eu actele pe care primaria ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Buna ziua am depus si eu actele pe care primaria sector 5 le-a ...

Buna ziua
am depus si eu actele pe care primaria sector 5 le-a pretins pt eliberarea titlului de proprietate a terenului curte aferent locuintei pe care am cumparat-o in baza Legii 112 in anul 1997 fiind singurulproprietar,precizez ca platesc impozit pe acest teren din anul 2009 iar din octombrie 2023 platesc si chirie la AFI .Am facut o solicitare online la serviciulcadastru al primariei si amprimit raspuns sa astept avand dosarul nr.240 iar rezolvarea lor este in faza incipienta.
Intrebarea mea este de ce platesc impozit pe terenul care se pretinde ca este al statului (cu toate ca in actul de vanzare cumprare nu scrie nicaieri ca statul este coproprietar) ,dece platesc chirie la AFI pentru ca iar nu scrie nicaieri ca siAFI ar ficoproprietar si de ce primariile tergiverseaza rezolvarea acestei probleme care de fapt nici nu trebuia sa existe deoarcece odata cu locuintas -a vandut si curtea si anexele.
Pentru a primi un raspuns si pentru a ne obtine drepturile legale trebuie actionati in instanta primariile,AFI,statul roman????
Cel mai recent răspuns: andreiv123 , utilizator 21:37, 1 Aprilie 2024

(2) Pentru terenurile proprietate publică sau privată a statului ori a unităților administrativ-teritoriale, concesionate, închiriate, date în administrare ori în folosință, după caz, oricăror entități, altele decât cele de drept public, se stabilește taxa pe teren, care se datorează de concesionari, locatari, titulari ai dreptului de administrare sau de folosință, după caz, în condiții similare impozitului pe teren. În cazul transmiterii ulterioare altor entități a dreptului de concesiune, închiriere, administrare sau folosință asupra terenului, taxa se datorează de persoana care are relația contractuală cu persoana de drept public.

Administrația Fondului Imobiliar este instituție publică de interes local, cu personalitate juridică, finanțată integral de la bugetul local care administrează locuințele și spațiile cu altă destinație din fondul imobiliar de stat.


De aici e raspunsul:
www.avocatnet.ro/forum/discu...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Obligatii fiscale nurit nurit In anul 1997 am cumparat cf. legii 112 imobilul in care locuiesc cu terenul de sub casa, imobil situat intr-o curte comuna aflata in proprietatea Primriei ... (vezi toată discuția)
Impozit teren aferent casei ildiko1963 ildiko1963 Dețin casa cumpărată legea 112 ,pentru teren plătesc impozit și chirie,de ce plătesc dublu,unde ași putea rezolva situația,cum este posibil ,am ... (vezi toată discuția)
Constructie teren inchiriat loredanana loredanana Buna ziua,va rog din suflet sa ma ajutati... am cumparat o casa in baza legii 112/95 de la firma APOLODOR.S.A (fostul ICRAL).In momentul cumpararii casei ... (vezi toată discuția)