avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 607 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Impozite şi taxe locale Obligatii fiscale
Discuție deschisă în Impozite şi taxe locale

Obligatii fiscale

In anul 1997 am cumparat cf. legii 112 imobilul in care locuiesc cu terenul de sub casa, imobil situat intr-o curte comuna aflata in proprietatea Primriei Capitalei(AFI).
In anul 2007 am inchiriat de la AFI terenul aferent locuintei, teren calculat de ei de 145mp, pt. care platesc chirie.
Anul acesta pe 30.05.2014 am primit de la Consiliul local sector 1 o decizie de impunere prin care mi se calculeaza si impozit pe acelsi teren pt. care platesc chirie , retroactiv inca din anul 2009 si pana la sf. anului 2014.
Intrebarea mea este:E corect sa platesc si chirie si impozit(eu stiam ca imp. e datorat de proprietar) si daca da de ce retroactiv si de ce am primit prima decizie de impunere abia in 2014.
Cel mai recent răspuns: Adolfina Pop , Consultant fiscal 11:10, 6 Noiembrie 2014
Codul Fiscal, la art. 256, alin. (3) prevede ca:

"(3) Pentru terenurile proprietate publică sau privată a statului ori a unităţilor administrativ-teritoriale, concesionate, închiriate, date în administrare ori în folosinţă, se stabileşte taxa pe teren care reprezintă sarcina fiscală a concesionarilor, locatarilor, titularilor dreptului de administrare sau de folosinţă, după caz, în condiţii similare impozitului pe teren."

Asa cum rezulta din textul enuntat mai sus, dumneavoastra terbuie sa platiti impozitul pe teren.

Revin la subiectul de mai sus cu intrebarea:
De cand s-a introdus acest articol si daca se aplica din 2014 de ce mi se aplica penalizari pt. anii anteriori in conditiile in care am fost prima data instiintata de existenta acestei obligatii in mai 2014?
Acest articol este de multi ani.
M-am uitat in Codul Fiscal de pe situl ANAF, incepand din anul 2007 pana in 2014 si acest
articol de lege exista in toata aceasta perioada de timp.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Taxa pe teren innocent innocent Conform art. 256 din noul cod fiscal, pentru terenurile proprietate publica sau privata a statului si care au fost concesionate, inchiriate, date in ... (vezi toată discuția)
Impozit pe teren inchiriat de la primarie ? gianialex-nicoleta gianialex-nicoleta In 2006 am cumparat o casa cu legea 112,dupa ce a iesit de sub interdictie,nefiind revendicata de nimeni.Casa are teren iar eu l-am inchiriat de la primarie.in ... (vezi toată discuția)
Impozit impus pe un teren care nu-ţi aparţine!? Şi retroactiv!!! Sandu Marian Sandu Marian În \"urbea\" noastră, primăria pretinde impozit (retroactiv pe 3 ani!) pe terenul aferent parcării de domiciliu! In acest scop se prevalează de o decizie ... (vezi toată discuția)