In conformitate cu noua lege a pensiilor , acestea se vor recalcula pe baza de acte doveditoare ale castigurilor brute neinregistrate in Cartea de Munca, adica : ore suplimentare, sporuri ,prime, gradatii de merit, salarii de merit, diurne ( pentru delegatii), prezentate la Casa Judeteana de Pensii, indiferent la cate unitati economice a fost angajat solicitantul si pentru ce perioada ?
Am cumparat un teren agricol intravilan de 800 mp intr-o comuna din jud. Brasov, el rezultand impreuna cu alte patru din dezmembrarea unui teren agricol intravilan. Prin contractul de vanzare-cumparare avem o servitute de trecere de 6 m. Primii trei proprietari de la drumul comunal spre interior au diminuat servitutea de trecere cu 1.5 m si nu au executat nici alveolele de refugiu auto prevazute in contract, drumul avand fizic 4.5 m , pe sub care s-au tras alimentarile cu apa,curent electric si o conducta de gaze naturale.
Paralel cu aceasta servitute se afla alta la care al doilea proprietar (dinspre drumul comunal) are drept de acces la acest drum deoarece a cumparat si un alt teren rezultat dintr-o alta dezmembrare , care ii confera drept de servitute. Deasupra gardului de meu si al proprietarului nr.3 de la drumul comunal , se afla deviata o retea electrica aeriana de medie tensiune, iar una din faze ,la verticala locului e la 1 m in curtea noastra .
Vanzatorul terenurilor are intrarea la drumul comunal si plateste impozitul pt. servitutea noastra, nr. 2 si nr. 3 si-au facut desfundatura la cealalta servitute , iar nr.3 are poarta de acces in curte exact sub reteaua de 20000 V. Nr.5 nu si-a facut prezenta la teren , nu-l cunosc , stiu doar ca a permis accesul Nr. 2 sa coseasca incepand din vara aceasta proprietatea sa. Aceasta este starea de fapt.
As dori sa aflu urmatoarele :
1. E legala diminuarea latimii drumului de acces la proprietatea mea si a Nr.5 fara acordul meu ? Ce pot face eu conform legii pentru restabilirea dreptului obtinut prin contractul de vanzare-cumparare ?
2 .Prezenta liniei aeriene de 20000 V. ,existenta anterior dezmembrarii are influenta nociva asupra sanatatii noastre, coborarea ei in pamant pe circa 1oo m ar reduce mult influenta campului electromagnetic ( adica doua spatii dintre stalpi ). Am citit ca exista o prescriptie europeana care interzice construirea de linii electrice aeriene de medie tensiune, valabila si in Romania, pe drumuri private si pe drumuri de servitute, dar nu stiu daca ea face referire si la instalatii existente la data restituirilor proprietatilor agricole actualilor proprietari. Ce anume se poate face in acest sens, in sarcina cui cade aceasta lucrare ?
3 . Nr.2 si Nr. 3 au convenit cu Nr.1 sa-si ia portiunea de drum din dreptul proprietatii fiecaruia , apreciind ca il vor convinge pe nr. 5 ( CARE NU IA NICI UN METRU PATRAT DE TEREN) sa-si realizeze desfundatura pe servitutea la care legal nu are nici el dreptul, pe motiv ca un drum de 170 m e mai scump ca realizare si mai greu de intretinut de numai doi utilizatori decat cheltuielile ocazionate de desfundatura (acolo fiind de drept 10 proprietari). Fac mai multa sau mai putina presiune asupra mea sa-mi fac si eu desfundatura, adica poarta pe sub reteaua de medie tensiune, ceea ce eu nu sunt de acord sa fac in conditiile mai sus descrise, chiar in situatia in care si eu as putea beneficia de un spor de teren de 196 mp..
Multumesc anticipat daca cineva va avea rabdarea si bunatatea sa-mi explice ce trebuie facut, pentru ca eu sunt singurul preocupat de siguranta noastra si de legalitatea acestor actiuni.
Mircea Sasu