avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 658 soluții astăzi
Forum Activitate adrian_1979

Activitate adrian_1979

Asa cum am spus si mai sus, Imi asum diferenta de consum si o voi plati, esalonat sau tot odata. Intrebarea era alta : daca administratorii la randul lor sunt obligati de vreo lege/reglementare sa verifice periodic apometrele.
Buna ziua,

Ma confront cu o problema destul de mare referitoare la consumul apometrelor.
De curand (acum o luna) a fost transmis indexul apometrelor apa calda/rece catre administratie. La putin timp dupa,am fost sunat de administrator sa-mi spuna ca e diferenta foarte mare intre consumul estimat de ei lunar si consumul real dat de mine (+150mc calda, +80 rece, aprox 2500RON), si ca ultima data cand am transmis indexul era in februarie 2015. In privinta indexului , asa este, nu s-a transmis indexul catre administratie din feb2015 si pana acum, in martie 2017, nimic de contestat din partea mea. Insa mi se pare ca este si vina administratiei ca nu s-a facut nici o citire de index/regularizare din partea lor in tot acest timp -2ani. Personal nu m-am gandit ca poate fi o diferenta asa mare intre consumul estimate de ei si cel real si consider ca ar fi trebuit sa faca cel putin 1-2 citiri ale apometelor in toata aceasta perioada. alta ar fi fost situatia.
As vrea sa stiu daca exista o lege care ii obliga pe administratorii de bloc sa faca periodic citirea/verificarea apometrelor si la cel interval ar trebui sa se faca. Nu cred ca este posibil ca din feb 2015 si pana azi (mai mult de 2 ani) sa nu existe o verificare din partea lor. Ce se intampla daca nu dadeam nici acum consumul? Ma trezeam peste 3-4 ani cu 400mc diferenta? Sunt sigur ca in aceeasi situatie sunt cel putin jumatate din locatari care nu dau consumul, li se pun 1-2-3mc estimati, iar consumul lor real la o posibila verificare este cu mult mai mult.

Multumesc,
Adrian