elga50 a scris:
Legea 230/2007 din care ati citat, precum si Normele metodologice de aplicare a legii, nr.1588/2007, sunt valabile ambele.
Daca este valabila si varianta a doua a citatului meu, de ce in ”Normele metodologice” publicate de dvs. pe acest site nu gasesc nicaieri fraza:
”
Sa accepte, fara preaviz, accesul in apartament pentru inspectia instalatiilor interioare de contorizare a apei si energiei termice. In caz de refuz, apartamentul respectiv va fi considerat necontorizat. Comitetul executiv al asociaţiei de proprietari va lua toate masurile pentru aducerea la starea iniţiala dinaintea producerii evenimentului a zonei in care se efectueaza reparaţii la parţile comune, urmand ca sumele aferente reparaţiilor respective sa fie suportate de toţi proprietarii proporţional cu cota indiviza.”
Nu cumva aceasta fraza a facut parte doar din proiectul pentru Norme, fiind eliminata in final?
Imi puteti spune, va rog, care este mai exact articolul din Lege si/sau din Norme in baza caruia eu trebuie sa accept inspectia apometrelor efectuata de o persoana neautorizata?
Din modul in care am gasit formulat Art. 12 al Legii si Normelor publicate pe acest site, inteleg ca sunt obligata sa accept inspectarea, repararea sau inlocuirea
”elementelor din proprietatea comuna,” dar nu si a instalatiilor de contorizare.
Si unde se mentioneaza cat de des trebuie efectuata aceasta inspectie? Ce baza legala am ca sa ma pot opune abuzurilor si sa nu fiu supusa penalizarilor in mod nejustificat?
elga50 a scris:
Cred ca puteti demonta acest comportament pe care Dv. il considerati abuziv, acceptand cateva asemenea vizite...si cred eu ca in timp lucrurile se vor aseza in normalitate.
Imi pare rau daca nu am fost suficient de explicita in prima postare, dar eu am acceptat deja toate vizitele pana in prezent, efectuate anul acesta la interval de aprox 1-2 luni (una singura a fost efectuata de reprezentantul firmei furnizoare impreuna cu administratorul, si restul efectuate de administrator, presedinte, si doi membri ai comitetului). Acum mi se spune ca mai urmeaza inca o inspectie a conducerii asociatiei, pe care daca o refuz primesc amenda sau sunt trecuta la pausal.
elga50 a scris:
De multe ori aceste incidente se intampla. fie pentru faptul ca sunt pierderi mari de apa, nejustificate, fie proprietarul, pe de-o parte si administratorul sau presedintele asociatiei, pe de alta parte, inteleg sa intretina o stare conflictuala din care ambele parti nu castiga mare lucru.
Este adevarat ca sunt pierderi de apa si ca acestea trebuiesc depistate, dar nu credeti ca firesc ar fi ca eforturile conducerii asociatiei sa fie concertate in directia locatarilor care refuza mereu sa deschida usa si care declara un index de 1 m3, sau care au datorii mari? Eu am colaborat mereu, s-a vazut foarte clar ca nu am nimic de ascuns, ca am instalatiile si sigiliile in regula, ca predau un index de aprox 10 m3 lunar (daca as fura, probabil ca as duce si eu tot 1 m3), ca am TOATE datoriile platite la zi, si cu toate acestea vor sa demonstreze ca taie si spanzura pe proprietatea mea.
Sunt in continuare interesata sa aflu daca pot plati eu o persoana/firma autorizata care sa inspecteze apometrele cu o frecventa prevazuta de lege, si sa evit astfel discutiile inutile cu niste oameni stapaniti de un orgoliu comunist incomensurabil.