Buna seara,
Avem urmatoarea situatie, societatea noastra numita x are un contract cu o societate din spania( societatea Y). Societatea Y ia forta de munca de la noi pentru contractele pe care le incheie. Chestiunea e ca pt a plasa forta de munca are nevoie de formularul a1 pe care noi nu il putem obtine pt ca nu avem contract direct cu angajatorul. Deci care ar fi solutia pentru a putea lua acest formualr sau o alta modalitate de colaborare intre cele 2 firme?
Buna ziua,
Am urmatoarea situatie, unchiul meu a facut un accident doar cu daune materiale, iar altestarea cu etilotestul avea alcoolemie 0,86. I-au ridicat permisul pe art 87 alineat 1 cod rutier si i-au dat dovada fara drept de circulatie.
Acum am trecut deja 6 luni si are nevoie sa foloseasca autoturismul. Mentionez ca dosarul de cercetare penala este inca in faza de ancheta.
Poate obtine de la procuror o dovada cu care sa circule.
Cautand pe net am gasit on oug195/2002 actualizata 2013
Art.111. - (1) Permisul de conducere sau dovada înlocuitoare a acestuia se reţine în următoarele cazuri:
b) când titularul acestuia a săvârşit una dintre infracţiunile prevăzute la art. 85, art. 86 alin. (2), art. 87 alin. (1), (2), (4) şi (5), art. 89 alin. (1), art. 90 alin. (1) şi la art. 92 alin. (3) şi (5);
(2) La reţinerea permisului de conducere, în cazurile prevăzute la alin. (1), titularului acestuia i se eliberează o dovadă înlocuitoare cu sau fără drept de circulaţie.
3) În situaţiile prevăzute la alin.(1) lit. a) şi d), precum şi în cele menţionate la art. 85 alin. (2) şi (4), art. 86 alin. (2), art. 87 alin. (1), (2), (4) şi (5), art. 89 alin. (1), art. 90 alin. (1), art. 92 alin. (3) şi (5) şi art.102 alin.(3) lit. a) şi c), dovada înlocuitoare a permisului de conducere se eliberează fără drept de circulaţie.
6) La cererea titularului permisului de conducere reţinut în condiţiile alin.(1) lit.b) sau ale alin.(4), procurorul care efectuează urmărirea penală sau exercită supravegherea cercetării penale ori, în faza de judecată, instanţa de judecată învestită cu soluţionarea cauzei poate dispune prelungirea dreptului de circulaţie, cu câte cel mult 30 de zile, până la dispunerea neînceperii urmăririi penale, scoaterii de sub urmărire penală ori încetării urmăririi penale sau, după caz, până la rămânerea definitivă a hotărârii judecătoreşti. Modul de soluţionare a cererii de prelungire a dreptului de circulaţie se comunică şi şefului poliţiei rutiere pe raza căreia s-a comis fapta.
va rog sa ma lamuriti.