avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 423 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... DOVADA DE CIRCULATIE PERMIS SUSPENDAT PENTRU ALCOOLEMIE
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

DOVADA DE CIRCULATIE PERMIS SUSPENDAT PENTRU ALCOOLEMIE

Buna ziua,

Am urmatoarea situatie, unchiul meu a facut un accident doar cu daune materiale, iar altestarea cu etilotestul avea alcoolemie 0,86. I-au ridicat permisul pe art 87 alineat 1 cod rutier si i-au dat dovada fara drept de circulatie.

Acum am trecut deja 6 luni si are nevoie sa foloseasca autoturismul. Mentionez ca dosarul de cercetare penala este inca in faza de ancheta.
Poate obtine de la procuror o dovada cu care sa circule.

Cautand pe net am gasit on oug195/2002 actualizata 2013

Art.111. - (1) Permisul de conducere sau dovada înlocuitoare a acestuia se reţine în următoarele cazuri:
b) când titularul acestuia a săvârşit una dintre infracţiunile prevăzute la art. 85, art. 86 alin. (2), art. 87 alin. (1), (2), (4) şi (5), art. 89 alin. (1), art. 90 alin. (1) şi la art. 92 alin. (3) şi (5);
(2) La reţinerea permisului de conducere, în cazurile prevăzute la alin. (1), titularului acestuia i se eliberează o dovadă înlocuitoare cu sau fără drept de circulaţie.
3) În situaţiile prevăzute la alin.(1) lit. a) şi d), precum şi în cele menţionate la art. 85 alin. (2) şi (4), art. 86 alin. (2), art. 87 alin. (1), (2), (4) şi (5), art. 89 alin. (1), art. 90 alin. (1), art. 92 alin. (3) şi (5) şi art.102 alin.(3) lit. a) şi c), dovada înlocuitoare a permisului de conducere se eliberează fără drept de circulaţie.
6) La cererea titularului permisului de conducere reţinut în condiţiile alin.(1) lit.b) sau ale alin.(4), procurorul care efectuează urmărirea penală sau exercită supravegherea cercetării penale ori, în faza de judecată, instanţa de judecată învestită cu soluţionarea cauzei poate dispune prelungirea dreptului de circulaţie, cu câte cel mult 30 de zile, până la dispunerea neînceperii urmăririi penale, scoaterii de sub urmărire penală ori încetării urmăririi penale sau, după caz, până la rămânerea definitivă a hotărârii judecătoreşti. Modul de soluţionare a cererii de prelungire a dreptului de circulaţie se comunică şi şefului poliţiei rutiere pe raza căreia s-a comis fapta.

va rog sa ma lamuriti.
Cel mai recent răspuns: Ioan Ciobanu , Expert judiciar 11:48, 31 Martie 2014
Daca dovada a fost eliberata fara drept de circulatie atunci nu se va aproba schimbarea in "cu drept de circulatie". Daca avea nevoie sa circule cu autoturismul nu trebuia sa consume bauturi alcoolice.
si redobandirea dreptului de circulatie la ce se refera? pai dosarul este in faza de cercetare penala de 6 luni, asa ca spusele dvoastra ca daca avea nevoie de carnet nu trebuia sa consume alcool sunt irelevante.
In ce calitate v-ati dat dvoastra cu parerea? Sau mai bine spus daca toti ati forumat o parere va rog sa o argumentati
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Alin.6, se poate aplica, doar in situatia in care dovada eliberata este cu drept de circulatie.
si in situatia asta nu poate decat astepta sa se termine dosarul penal?
Exact, nu are alta varianta.

Alte discuții în legătură

Am circulat cu numere rosii expirate BratianuGMarius BratianuGMarius In ziua de 05 07 2012 am circulat cu numere rosii ezpirate de o zi ,chiar fara sa-mi dau seama ca 30 de zile inseamna de pe 05 pana pe 04 luna urmatoare si nu ... (vezi toată discuția)
Oug nr. 146 din 4 noiembrie 2008, pentru modificarea art. 111 din oug nr. 195/2002 onu84 onu84 Buna seara! Imi poate spune cineva daca ''ORDONANTA DE URGENTA nr. 146 din 4 noiembrie 2008 pentru modificarea art. 111 din Ordonanta de urgenta a Guvernului ... (vezi toată discuția)
Drept conducere dupa accident sebastian-barbulescu sebastian-barbulescu Salutare, pot solicita instantei sa imi dea posibilitatea de a conduce auto. dupa ce am avut accident. care ar fi temeiul de drept. auzisem ca nu se mai ... (vezi toată discuția)