avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 497 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... OUG nr. 146 din 4 noiembrie 2008, pentru modificarea ...
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

OUG nr. 146 din 4 noiembrie 2008, pentru modificarea art. 111 din OUG nr. 195/2002

Buna seara! Imi poate spune cineva daca ''ORDONANTA DE URGENTA nr. 146 din 4 noiembrie 2008 pentru modificarea art. 111 din Ordonanta de urgenta a Guvernului nr. 195/2002 privind circulatia pe drumurile publicePublicata in Monitorul Oficial al Romaniei, Partea I Nr. 754 din 7 noiembrie 2008'' mai este in vigoare? sunt sub incidenta articolului 89, alin (1) din codul rutier si se pare ca-i singura solutie pentru a-mi recapata dreptul de a circula pe drumurile publice.
Cel mai recent răspuns: onu84 , utilizator 19:37, 4 Aprilie 2011
Din cate cunosc eu este in vigoare,dar care este legatura cu infractiunea de parasirea locului accidentului ?
Ultima modificare: Luni, 4 Aprilie 2011
Radu Gabrian, Mediator
"Art. 111. - (1) Permisul de conducere sau dovada inlocuitoare a acestuia se retine in urmatoarele cazuri:
a) la cumularea a cel putin 15 puncte de penalizare;
b) cand titularul acestuia a savarsit una dintre infractiunile prevazute la art. 85, art. 86 alin. (2), art. 87 alin. (1), (2), (4) si (5), art. 89 alin. (1), art. 90 alin. (1) si la art. 92 alin. (3) si (5);
c) la savarsirea uneia dintre contraventiile prevazute la art. 100 alin. (3), art. 101 alin. (3), art. 102 alin. (3) si in situatia prevazuta la art. 115 alin. (1);
d) cand titularul acestuia a fost declarat inapt pentru a conduce autovehicule sau tramvaie;
e) cand prezinta modificari, stersaturi sau adaugari ori este deteriorat;
f) cand se afla in mod nejustificat asupra altei persoane;
g) cand perioada de valabilitate a expirat.
(2) La retinerea permisului de conducere, in cazurile prevazute la alin. (1), titularului acestuia i se elibereaza o dovada inlocuitoare cu sau fara drept de circulatie.
(3) In situatiile prevazute la alin. (1) lit. a) si d), precum si in cele mentionate la art. 85 alin. (2) si (4), art. 86 alin. (2), art. 87 alin. (1), (2), (4) si (5), art. 89 alin. (1), art. 90 alin. (1), art. 92 alin. (3) si (5) si la art. 102 alin. (3) lit. a) si c), dovada inlocuitoare a permisului de conducere se elibereaza fara drept de circulatie.
(4) Permisul de conducere al conducatorului de autovehicul sau de tramvai, implicat intr-un accident de circulatie din care a rezultat uciderea sau vatamarea corporala a unei persoane, se retine de catre politia rutiera daca acesta a incalcat o regula de circulatie, eliberandu-se dovada inlocuitoare fara drept de circulatie, in situatia in care regula de circulatie incalcata este una dintre cele prevazute la art. 102 alin. (3) lit. a) si c), sau dovada inlocuitoare cu drept de circulatie pentru o perioada de 15 zile, in celelalte cazuri.
(5) In situatiile prevazute la alin. (1) lit. e) si g), art. 85 alin. (1) si (3), art. 100 alin. (3), la art. 101 alin. (3) si art. 102 alin. (3) lit. b) si e), dovada inlocuitoare a permisului de conducere se elibereaza cu drept de circulatie pentru o perioada de 15 zile.
(6) La cererea titularului permisului de conducere retinut in conditiile alin. (1) lit. b) sau ale alin. (4), procurorul care efectueaza urmarirea penala sau exercita supravegherea cercetarii penale ori, in faza de judecata, instanta de judecata investita cu solutionarea cauzei poate dispune prelungirea dreptului de circulatie, cu cate cel mult 30 de zile, pana la dispunerea neinceperii urmaririi penale, scoaterii de sub urmarire penala ori incetarii urmaririi penale sau, dupa caz, pana la ramanerea definitiva a hotararii judecatoresti. Modul de solutionare a cererii de prelungire a dreptului de circulatie se comunica si sefului politiei rutiere pe raza careia s-a comis fapta.
(7) Alineatele (3)-(5) se aplica in mod corespunzator si in situatia in care se retine dovada inlocuitoare a permisului retinut pentru o fapta savarsita anterior, aflata in termenul de valabilitate. Termenul de valabilitate al noii dovezi nu il poate depasi pe cel al primei dovezi."
In mare parte acesta ar fi textul legii, iar pe mine m-ar ajuta aliniatul 6, imi ofera dreptul la dovada de circulatie.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Am circulat cu numere rosii expirate BratianuGMarius BratianuGMarius In ziua de 05 07 2012 am circulat cu numere rosii ezpirate de o zi ,chiar fara sa-mi dau seama ca 30 de zile inseamna de pe 05 pana pe 04 luna urmatoare si nu ... (vezi toată discuția)
Drept conducere dupa accident sebastian-barbulescu sebastian-barbulescu Salutare, pot solicita instantei sa imi dea posibilitatea de a conduce auto. dupa ce am avut accident. care ar fi temeiul de drept. auzisem ca nu se mai ... (vezi toată discuția)
Permis suspendat romanr romanr Buna seara...In urma unui accident rutier soldat cu victime(fratele meu,prietena mea) in care cei 2 au suferit rani usoare(nu au depus plangere)...mi-a fost ... (vezi toată discuția)