avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 412 soluții astăzi
Forum Activitate dan_b11

Activitate dan_b11

Multumesc de raspunsuri
Eu ca fost proprietar pot fi amendat acum pentru ca am construit-o acum 20 si ceva de ani?
Daca nu mai locuiesc acum in acea scara pot sa o demolez?
Multumesc
Buna ziua,
problema sta in felul urmator: Acum vreo 20 de ani am construit o boxa la parterul blocului sub niste scari. Boxa nu ingradeste niciun acces pentru nimeni. Nu am nicio autorizatie de la nimeni.La momentul respectiv nimeni nu a avut nicio obiectie. Acum un an am vandut apartamentul, iar boxa am dat-o gratis la un vecin existent deja in bloc deoarece cumparatorul nu si-a exprimat dorinta de a avea boxa(nici nu a ntrebat macar daca avem asa ceva). Dupa aproximativ un an de la vanzarea apartamentului, cumparatorul a aflat de boxa pe care am avut-o si acum a facut reclamatie la asociatia de proprietari si doreste acea boxa. Intrebarile mele sunt:
1. Eram eu obligat sa ii dau si boxa aceea cand am vandut apartamentul?
2. Pot eu, cel care am facut-o acum 20 de ani sa primesc vreo amenda, sau altceva, pentru constructia ei fara autorizatii sau ca am cedat-o altui vecin?
3. De dat, am dat-o la alt vecin fara bani si fara sa fac vreun act(nici nu avea rost atata timp cat pe boxa nu am niciun act de prorietate sau altceva).
Multumesc
Răspuns la discuția Date extras CF teren de sub bloc
Problema e ca la cadastru a zis ca asa ceva nu exista la niciun apartament din intreg orasul. Ca acea cota parte nu a facut obiectul contractului de vanzare cumparare de cand a vandul statul apartamentele. Acum sa vad ce zice banca.
Buna ziua, am si eu o intrebare referitoare la un extras CF pentru un apartament pe care vreau sa-l cumpar prin credit ipotecar(Nu este prima casa). am depus actele necesare la banca iar avizul bancii este favorabil dar are o recomandare care suna asa: recomandam prezentarea unui extras cf al terenului de sub bloc din care sa reiasa ca proprietarii aparatamentului au fie drept de folosinta fie drept de proprietate asupra cotei de teren aferenta apartamentului si ca aceasta cota nu este grevata de sarcini ori litigii.
Eu am depus la banca un extras cf care contine partea cu apartamentul care este ok si mai contine si partea cu terenul de sub bloc dar in care nu se specifica decat ca proprietarul este statul roman si ca nu exista nicio sarcina.
Intrebarea mea este: poate sa scoata proprietarul acest CF cum este recomandarea? sau daca nu cum sa procedam mai departe?
Multumesc