avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 608 soluții astăzi
Forum Activitate Razvan1692

Activitate Razvan1692

Răspuns la discuția Demisia formulata corect
Pe langa acest contract, am mai semnat unul de adaptare profesionala in care se specifica faptul ca, " in cazul in care angajatul paraseste societatea din motive imputabile lui intr-o perioada de 3 ani de la data incheierii prezentului contract, se obliga sa restituie costurile aferente stagiului de adaptare profesionala, in suma de 13.000 lei pentru primele 12 luni de la data semnarii contractului, la care se adauga costurile cu stagii de pregatire profesionala, cursuri sau alte forme de formare profesionala, suportate de societate in perioada prezentului contract, proportionala cu perioada ramasa nelucrata".

La acest loc de munca , am lucrat pe perioada de 7 luni , dar 3 luni am primit salariul mai mic decat cel prezentat in contract, iar restul de 4 luni nu am primit decat minim pe economie, asa cum am semnat contractul. Pe langa acest salariu nu am primit nici un ban in plus.

Aceasta modalitate de demisie si desfacerea contractului de munca, cu art 61 lt A, afecteaza la viitorul proces pe care o sa il am cu aceasta firma?

Societate este indreptatita sa imi ceara aceasta suma?
Buna ziua,
Mi-am depus demisia la vechiul loc de munca.dar formula pe care am folosit-o este "doresc incetarea contractului de munca incepand cu data de 10-05." Iar in acea zi am si plecat de la acea firma , fara preaviz. Cei de la resurse umane mi-au spun ca din cauza acelei formulari practic nu este o demisie unilaterala , ci o cerere de demisie cu acordul ambelor parti, iar ei nu au fost deacord cu asta si mi-au desfacut contractulul de munca cu art 61 lt A, prin neprezentare la locu de munca.
Au procedat corect? Ar fi trebuit sa reformulez altfel?