avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 325 soluții astăzi
Forum Activitate turistul-ro

Activitate turistul-ro

Răspuns la discuția Donatia bani parinte - copil
Apartamentul a fost achitat cu banii jos + acel imprumut. Banii au provenit din 2 credite de nevoi personale fara ipoteca, unul de 60.000 ron pe numele meu si unul de 40.000 ron de numele sotiei. creditele vor fi achitate integral in 2018-02
Răspuns la discuția Donatia bani parinte - copil
Da, acel act este semnat doar de soție și tatăl ei. Pe actul de donație care este făcut la notar, scrie ca banii au fost primiți in numerar și ca au fost folosiți pentru achiziția apartamentului. Pe biletul de mana scris de tatăl ei scrie doar "cadou de la tata" și altundeva "împrumut". Pe Cf nu scrie nimic de acest lucru și cotele sunt 50% 50 %
Buna ziua.
Sunt in urmatoarea situatie.
Acum 10 ani am achizitionat un apartament. Pentru achizitia lui am primit de la tatal sotiei o suma de bani. Acea suma de bani a fost impartita in 2 parti :1 parte imprumut pe care il rambursam lunar si o parte cadou. Pentru asta am o hartie de mana scrisa de tatal sotiei pe care scrie doar ce bani ne-a dat (in mai multe etape) si cat din ei vrea sa ii rambursam. Ulterior, la aproximativ 2 ani de la achizitia apartamentului, sotia si tatal ei se pare ca au facut un act fara stiinta mea prin care el ii dona ei o buna parte din suma respectiva de bani. Noi am continuat sa rambursam lunar conform intelegerii initiale banii. Acum pt ca din pacate ne separam, apare acest act si pretentiile aferente.

Vreau sa stiu cata valoare are acel act in cazul in care ajungem la tribunal pentru partaj. Si as vrea sa mai stiu daca biletul initial pe care il am poate sa aiba valoare juridica.