Mă aflu în șomaj de aproximativ 6 luni..Peste o luna aștept sa nasc un copil.mi s-a spus de la agenția unde îmi pune viza pt șomaj sa duc concediu de maternitate după ce nasc în 24 de ore dar din ce înțeleg am dreptul sa iau acest concediu încă de acum și așa ar fi și în avantajul meu din punct de vedere financiar cât și fizic.
Am dreptul sa iau concediu încă de acum?și care ar fi valoarea acestuia și cine îl plătește sau mai bn zis de unde voi primi banii aferenți concediului.
Menționez ca înaminte de somaj am fost în concediu creștere copil
Bună ziua.Beneficiez de indemnizație pt cresterea copilului.voi lua pana pe data de 2 iunie(luna aceasta)deoarece ultima luna este obligat sa o ia tatal.pe 22 iulie 2017 împlinește copilul 2 ani.nu mă reîntorc la locul de munca deoarece nu am cu cine lasă copuii.
Am aflat ca sunt însărcinată.voi mai avea dreptul peste 8 luni când voi naște iar de indemnizație ținând cont ca în cele 24 luni de dinainte sa nasc voi avea mai mult de 12 luni în care eu am beneficiat de indemnizație?Este indemnizatia un "venit asimilat salariilor"?Sau unde pot afla legea?nu se spwcifica nicăieri acest lucru deși poți continua dintr-o indemnizație în alta.
Sau as putea sa cer angajatorului sa mă bage în șomaj?Ce mă sfătuiți?