Bineinteles,costul erori materiale este 0 in timp ce rectificare ma costa ceva bani din buzunar mai ales ca am nevoie la urgenta.Doar ca o sa fac sesizari peste sesizari si daca e chiar nevoie sa apelez la un avocat pentru a îi da in judecata pentru daune asta am sa fac ca timp oricum pierd din cauza lor si probabil si vanzarea o so pierd.Nu are rost sa zica ca 2 zile am fost plimbata la telefon de la un birou la altu pe motiv '' nu tine de noi prob asta'' trebuie sa sunati la x birou pentru ca nu reuseau sa isi dea seama problema mea unde trebuie rezolvata.In cadrul OcPI bineinteles trebuie rezolvata dar unde nu se stia.
Da,cererea am
Primit o pe mail dupa foarte multe insistente.Si ce credeti?Cererea mea a fost catalogata ca si rectificare carte funciara si in cazul rectificari trebuie actualizata documentati cadastrala asa cum prevede articolul 95 din 0 700/2014. Iar aceasta lege spune ca actualizarea cadastrului se face in momentul in care se modifica ceva in imobil ce nu convine cu cadastrul actual si trebuie refacut.Ceea ce la mine nu se pune problema.Eu nu am cerut actualizare cadastru pentru a nu am facut modificari.Problema este catalogata ca si indreptare eroare materiala pentru ca in toate documentele depuse in cartea funciara detin suprafata construita si utila.Domnul cadastrist care a facut masuratorile in anul 2000(in vremurile acelea existau altfel de
Formulare,se masurau imobilele altfel) fata de acum,a uitat sa bifeze o casuta in formularul depus la cadastru sa apara si suprafata in extrasul de carte funciara.Si cu acest lucru apartamentul sa vandut de 4 ori pana in anul 2017. Desigur mi au aruncat o lege de 5 pagini in fata so citesc cand cei de la ocpi nici macar nu au inteles problema mea si mi au catalogata 2 sesizari gresit si am
Piedut timp si bani degeaba.In ce tara traim?!
Vand apartamentul prin programul
Prima casa si banca cere acest lucru.Nu inteleg de ce in fisa bunului imobil si plan releveu apare suprafata dar lipseste din casuta extrasului de carte funciara.Si nu inteleg de ce eu trebuie sa suport
Costul unui nou cadastru ca sa pot vinde acest apartament.In acest caz cine este vinovat? Cadastrul a fost facut in 2000 si sa vandut asa apartamentul.
Buna,am si eu urmatoarea problema.Am cerut o informare extras carte funciara si am observat ca suprafata construita respectiv utila nu este trecuta in casuta.In fisa bunul imobil si plan releveu si toate celelalte documente alea imobilului este specificata suprafata.M am adresat Ocpi pentru a face o sesizare (indreptate eroare materiala) mi sa deschis cartea funciara si am primit o solutionare a sesizari mele si anume de respingere.Nu am aflat si motivul pentru care cererea mea a fost respinsa.