avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 923 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Carte funciară - Cadastru, ... Informare extras carte funciara
Discuție deschisă în Carte funciară - Cadastru, Intabulare şi alte formalităţi funciare

Informare extras carte funciara

Buna,am si eu urmatoarea problema.Am cerut o informare extras carte funciara si am observat ca suprafata construita respectiv utila nu este trecuta in casuta.In fisa bunul imobil si plan releveu si toate celelalte documente alea imobilului este specificata suprafata.M am adresat Ocpi pentru a face o sesizare (indreptate eroare materiala) mi sa deschis cartea funciara si am primit o solutionare a sesizari mele si anume de respingere.Nu am aflat si motivul pentru care cererea mea a fost respinsa.
Cel mai recent răspuns: Ana199000 , utilizator 09:11, 23 Iunie 2017
Trebuie sa angajati un topograf autorizat care sa va faca o actualizare de date si sa depuna masuratorile in formatul specific la OCPI. Vi se va da un nou extras CF cu toate datele.
Vand apartamentul prin programul
Prima casa si banca cere acest lucru.Nu inteleg de ce in fisa bunului imobil si plan releveu apare suprafata dar lipseste din casuta extrasului de carte funciara.Si nu inteleg de ce eu trebuie sa suport
Costul unui nou cadastru ca sa pot vinde acest apartament.In acest caz cine este vinovat? Cadastrul a fost facut in 2000 si sa vandut asa apartamentul.
Pe cererea de respingere scrie si motivul
Da,cererea am
Primit o pe mail dupa foarte multe insistente.Si ce credeti?Cererea mea a fost catalogata ca si rectificare carte funciara si in cazul rectificari trebuie actualizata documentati cadastrala asa cum prevede articolul 95 din 0 700/2014. Iar aceasta lege spune ca actualizarea cadastrului se face in momentul in care se modifica ceva in imobil ce nu convine cu cadastrul actual si trebuie refacut.Ceea ce la mine nu se pune problema.Eu nu am cerut actualizare cadastru pentru a nu am facut modificari.Problema este catalogata ca si indreptare eroare materiala pentru ca in toate documentele depuse in cartea funciara detin suprafata construita si utila.Domnul cadastrist care a facut masuratorile in anul 2000(in vremurile acelea existau altfel de
Formulare,se masurau imobilele altfel) fata de acum,a uitat sa bifeze o casuta in formularul depus la cadastru sa apara si suprafata in extrasul de carte funciara.Si cu acest lucru apartamentul sa vandut de 4 ori pana in anul 2017. Desigur mi au aruncat o lege de 5 pagini in fata so citesc cand cei de la ocpi nici macar nu au inteles problema mea si mi au catalogata 2 sesizari gresit si am
Piedut timp si bani degeaba.In ce tara traim?!
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Poate nu stiati ca orice institutie cu monopol, are nevoie de fonduri extrabugetare...Costul rectificarii (taxele percepute) sunt mai mari decat indreptarea de eroare...deci din cauza asta vi s-a respins cererea de indreptare eroare materiala...
Ultima modificare: Vineri, 23 Iunie 2017
danocs, utilizator

Alte discuții în legătură

Extras carte funciara - rubrici necompletate Cmihai7 Cmihai7 Buna ziua, Doresc sa cumpar un apartament - am cerut nr carte funciara si nr cadasatral (am vazut ca este acelasi). Am intrat pe site-ul ANCPI pentru un ... (vezi toată discuția)
Rectificare cadastru si act de proprietate cyan cyan 1. In cazul rectificarii unei schite cadastrale cauzata de pozarea in oglinda a apartamentului se refac masuratorile sau se modifica doar schita cadastrala ... (vezi toată discuția)
Rectificare contrac de vanzare cumparare constantindn constantindn Buna ziua, Am si eu o problema legata de un act de vanzare cumpaare a unui apartament. Mai precis a fost trecuta gresit cota indiviza de teren in oc de ... (vezi toată discuția)