avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1038 soluții astăzi
Forum Activitate Andreea9001

Activitate Andreea9001

Depasire plafon dividente plata cass?
Buna ziua,
Eu impreuna cu un asociat (50% si 50%) detinem un SRL infiintat in anul 2020. In perioada 2020-2022 am realizat un profit de 86000 lei, profit ce nu a fost distribuit. Avand in vedere modificarile legislative ce vor intra in vigoare din 2023 doresc sa distribui si sa repartizez profitul insa fara plata cass.
Exista vreo varianta din punct de vedere contabil sa distribuit si sa repartizez dividendele, fara a platii cAss?
Eu am doua variante insa rog sa mi se confirme care este ok din punct contabil?
1. Distribuire intregul profit pana la sf anului 2022, plata impozitului aferent de 5% si incasarea profitului pe etape (sub plafonul de 30600 lei) o parte anul acesta, si o parte la inceputul anului viitor,
2. Distribuirea intregului profit pana la sf anului 2022, plata impozitului aferent de 5% si incasarea profitului pe etape anul acesta, o parte sub plafon in octombrie, si o alta parte in noiembrie.
Care considerati ca este cea mai buna varianta pentru evitarea platii Cass?
Va multumesc!
Buna ziua,
Acum 2 ani am cumparat pe firma o garsoniera la parterul unui bloc pe care am declarat o la Taxe si Impozite Locale ca si cladire nerezidentiala si platesc impozitul aferent.
In urma cu 3 luni am inchiriat garsoniera unei societati in vederea desfasurarii unei activitati de tratamente de intretinere corporala (si-a declarat punct de lucru). In urma unor controale ale institutiilor statului i-au comunicat ca nu isi poate desfasura activitatea in mod legal intrucat spatiul nu este incadrat ca spatiu comercial motiv pentru care mi-au solicit mie ca si proprietar schimbarea destinatiei imobilului. Cum pot face lucrul acesta?
tranformare apartament in spatiu comercial
Răspuns la discuția Minor acceptare succesiune bunici
Fratele ( a ) decedat in anul 1984 are 3 copii, unul dintre copii fiind minor la data decesului parintelui sau. Toti cei 3 copii fiind citati de catre instanta de judecata in anul 2000.
Fratele (b) decedat dupa anul 2000 are copii, care folosesc in continuare bunurile bunicilor.
Fratele (c) decedat dupa 2000 si nu are copii.
Fratele (d) decedat dupa anul 2000, nu are copii si a facut declaratie de renuntare la succesiunea parintilor sai.
Asadar faptul ca cei 3 copii a lui (a) nu si-au exercitat dreptul de optiune succesorala in termenul legal prevazut de lege de la data decesului lui (a) poate fi considerata o renuntare tacita la mostenire avand in vedere faptul ca nu a rezultat din niciun fapt/act dorinta de acce[tare a succesiunii?
Va multumesc anticipat.
Buna ziua, rog comunicare opinie cu privire la urmatoarea speta:
Sunt 4 frati (a,b,c,d,) ai caror parinti au decedat in anul 1967, succesiunea dupa acestia nefiind dezbatuta. In anul 1984 unul dintre frati (a) a decedat, ramanand in urma sa 3 copii. De la momentul decesului parintilor unul dintre frati (b) s-a folosit in integralitate de bunurile parintilor decedati, ingradind dreptul celorlalti frati de a se folosi de bunurile parintilor decedati motiv pentru care un alt frate (c) a introdus o actiune in anul 2000 importiva lui (b) solicitind instantei de judecata partajarea averii lasate in urma de defunctii si iesirea din indiviziune. Instanta de judecata a respins actiunea, nemotivand o. Fratele (d) a facut declaratie de renuntare la succesiune, neavand copii. Precizez faptul ca fratele (c) este decedat si nu are copii, fratele (d) este decedat si a facut declaratie de renuntare, fratele (a) este decedat si are copii, copii care au fost citati de catre instanta de judecata la proces, dar care nu s=au prezentat, fratele (b) este decedat si copii acestuia in continuare poseda si se folosesc de bunurile lasate de bunici.
Copii ramasi in urma fratelui (a) mai au vreun drept cu privire la bunurile ramase in urma bunicilor decedati in anul 1967, acestia neexercitandu=si dreptul de optiune succesorala, dupa moartea tatalui (frate a)?Mentionez faptul ca la data decesului fratelui (a) unul dintre copii era minor si nu putea solicita el dezbaterea succesiunii bunicilor.
SRL desfasoara o activitate de intermediere si consultanta imobiliara iar asociatia in curs de constituire, in care doreste SRL sa aiba calitatea de membru fondator are ca si obiect , promovarea si dezvoltarea pescuitului ca sport.
Din cele expuse de dvs inteleg faptul ca lege nu impune anumite restrictii cu privire la aceasta.
In aceasta situatia pentru a fi membru fondator, printre documentele necesaee constituirii asociatiei se numara hotararea aga a Srl prin care se hotaraste aderarea la asociatie si procesul verbal?
Va multumesc!
Persoana juridica este un SRL. Tinand seama de asta, poate deveni membru fondator intr o asociatie non profit un srl ce are domeniul de activitate dferit de cel al asociatiei?
Exista vreo restrictie din punct de vedere legal?
Buna ziua,
Potrivit legislatiei in vigoare, atat persoanele fizice cat si juridice pot avea calitatea de membrii fondatori intr-o asociatie.
1. In cazul in care membrul fondator al asociatie va fi o persoana juridica este necesar cazierul fiscal al acesteia sau si al reprezentantului legal?
2. De asemenea persoana juridica care va avea calitatea de membru fondator al asociatiei este necesar a avea un obiect de activitate asemanator cu obiectul de activitate al asociatiei, sau nu exista vreo restrictie in sensul acesta?
3. Ce documente sunt necesare pentru a constituii o asociatie, in cazul in care unul dintre membrii fondatori este o persoana juridica?

Va multumesc, anticipat!
Răspuns la discuția Iesire membru fondator asociatie
Va mulțumesc pentru informațiile oferite, îmi sunt de real folos.
Buna ziua,

Dupa constituirea unei asociatii non profit, care are 3 membrii fondatori se poate retrage unul dintre acestia, ramand doi?Sau este necesara inlocuirea celui care doreste a iesi din asociatie?
Va multumesc.