avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 521 soluții astăzi
Forum Activitate Daniela0813

Activitate Daniela0813

Buna ziua. Momentan sunt personal contractual intr-o primărie. Urmează sa ma înscriu la un concurs pt postul de secretar al comunei. Pot sa fiu funcționar public dacă sunt administrator intr-un SRL cu activitatea suspendată sau ma voi afla intr-o situație de incompatibilitate?! Dacă trebuie sa renunț la calitatea de administrator, care sunt pașii de urmat?! Menționez ca activitatea SRL-Ilyo este suspendată de 2 ani.
Situatie:
Mama deschide societate in anul 2004, asociat unic si administrator, fiind casatorita cu X.
Mama are 3 copii- 2 din prima casnicie si 1 cu d-nul x. Pe parcursul anilor, X devine asociat in societate cu 5% si administrator impreuna cu mama.
Intrebare: care sunt cotele de mostenire a copiilor din prima casnicie? Conform codului civil, partile sociale au fost constituite cat timp ea a fost casatorita cu X, din aceasta rezulta ca X mosteneste 5% + 1/2 din 95% ai mamei si 1/4 din cealalta jumatate.
Am inteles de la notar ca totul tine de acea declaratie de lichidare in care mostenitorii declara partile sociale cu care a fost constituita societatea ca bunuri proprii sau comune. Evident ca X va declara ca au fost comune, iar copii ca au fost bunurile mamei proprii. Va rog sa imi spuneti parerea dvs despre cum se interpreteaza aceasta situatie.
Daca este intradevar adevarat ca X mosteneste aproape 70% din societate si cei 3 copii cate aprox 10% fiecare, de ce nu a avut X din start 50% din societate? Daca este asa inseamna ca beneficiaza exact de statutul sotului supravietuitor. Societatile comerciale nu functioneaza dupa codul comercial? Va rog sa ma lamuriti pt ca nici notarii nu stiu cum sa interpreteze! Spun catotul ramane la intelegerea mostenitorilor.
Multumesc