avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 880 soluții astăzi
Forum Activitate Vulturudac

Activitate Vulturudac

dl Robert ati studiat toate hotararile instantelor din Romania cu privire la obligativitatea respectarii unei hotarari ilegale a adunarii gen a asoc prop si ati constatat ca majoritatea au fost nefavorabile celor care s au opus ?n as prea crede asta...

Nu e obligatoriu sa se ajungă în instanță
robert1958 a scris:

Să ne povestiți de prin instanță.

Vulturudac a scris:



Vulturudac a scris:

Va mulțumesc tuturor pt participarea la discuție,pt sfaturile date.

Doamne ajuta!







Vulturudac a scris:

Va mulțumesc tuturor pt participarea la discuție,pt sfaturile date.

Cred că răspunsurile d-lui Latka au fost cele mai apropiate de adevăr, pertinente,corecte legal și tehnic,pt cate îi mulțumesc o data in plus.
Doamne ajuta!

Va mulțumesc tuturor pt participarea la discuție,pt sfaturile date.
@robert1958
nu înlătură dreptul asociaţiei de proprietari de a adopta, în cadrul adunării generale, cele mai bune măsuri care să asigure instalarea unui sistem de măsurare a consumului de apă eficient şi transparent.


masuri care sa vizeze proprietatea privata? e ilegal
pt dl Robert

"nu înlătură dreptul asociaţiei de proprietari de a adopta, în cadrul adunării generale, cele mai bune măsuri care să asigure instalarea unui sistem de măsurare a consumului de apă eficient şi transparent." masurile adoptate de adunarea generala ce proprietate vizeaza,comuna sau privata,conform legii?
"E ziua citirilor si cel care a ramas pe apometru clasic nu a transmis citirea in data stabilita conform regulament . Daca a uitat cine trebuie sa plateasca diferenta? el si ceilati care au refuzat ca si el sa isi puna apometre si au uitat sa trimita citirule .
Si evident ca va plange .
Eu as zice ca utilizatorul Vulturudac sa se intrebe de cate ori a uitat sa transmita apometru poze sau cum o fi la ei, si ce avantaje are el ca nu schimba 4 sau maxim 6 apometre cate o avea dansul in casa.
Cat costa un apometru ? nu vi le baga in rate asociatia de proprietari?"

dvs presupuneti ca toti care au apometru clasic sunt uituci sau rau intentionati ,ceea ce este o aberatie,evident;
nu vorbim de costuri ci de legalitatea hotararii adunarii generale a asociatiei de proprietari
1 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
"astfel de situații adunarea generală poate aproba repartizarea consumul de apă în sistemul „paușal” pentru propietarii care refuză montarea apometrele radio, sau în alte spețe că adunarea generală poate aproba ca pierderile de apă să se repartizeze doar proprietarilor care au refuzat montarea apometrelor cu citire radio." asta contravine legii asociatiilor de proprietari ,deci poate fii atacata cu succes
1 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
cuvantul trebuie e valabil doar la proprietate comuna,nu si la proprietate privata;nu solicit decat respectarea dreptului la administrarea proprietatii si respectarea legii asociatiilor de proprietari;cheltuielile de judecata constau in (taxa timbru,)cheltuieli judecata (si onorariu avocat)?nu discutam costuri ci legalitatea unei hotarari inutile,atata timp cat se poate rezolva evidenta cu poze contor pe whatsapp

Nivea a scris:

Asociatia de proprietari stabileste niste "masuri "catre trebuie aplicate tuturor.
Daca dv solicititati sa vi se aplice alte masuri atunci e clar ca nu aveti dreptate.
Veti achita taxa judiciara de timbru, cheltuieli de judecata si costurile avocatului partii adverse "asociatia de proprietari".
Adica mult mai mult decat costa 4 sau 6 apometre RADIO.

Chiar cat va costa sa schimbati un apometru si cate aveti de schimbat?

1 din 3 utilizatori consideră
acest răspuns util
am studiat legea si nu am gasit nicaieri dreptul adunarii generale a asociatiei de a lua hotarari ce vizeaza proprietatea privata;mergand strict pe lege nu am cum sa pierd ;daca pierd ,pot ataca hotararea;la ce cheltuieli de judecata va referiti?in ce constau ele?

eugenoctavian1968 a scris:

Înainte de a merge în instanță, studiați cu atenție legea și hotărârea pe care o considerați ilegală; dacă nu vă pricepeți, cereți ajutor specializat!
Dacă ajungeți în instanță și pierdeți, veți fi obligat la plata cheltuielilor de judecată pe lângă repectarea hotărârii pe care dumneavoastră o considerați ilegală!