avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 413 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... hotarare ilegala adunare generala asoc prop
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

hotarare ilegala adunare generala asoc prop

o hotarare ilegala adunare generala asoc prop daca nu e atacata in instanta sau reclamata la primarie,se poate aplica?care e termenul de reclamare la primarie si atacare in instanta?zile calendaristice sau lucratoare?va multumesc
Ultima modificare: Marți, 14 Mai 2024
Vulturudac, utilizator
Cel mai recent răspuns: crs55 , utilizator 18:32, 29 Iunie 2024
1 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Articolul 52
(1) Dacă o hotărâre a adunării generale este contrară legii, statutului sau acordului de asociere a asociației de proprietari ori este de natură să prejudicieze interesele proprietarilor, aceștia sau orice persoană care se consideră vătămată într-un drept al său pot/poate ataca în justiție respectiva hotărâre.
(2) Acționarea în justiție în conformitate cu prevederile alin. (1) nu întrerupe executarea hotărârii decât în cazul în care instanța dispune suspendarea acesteia.
[ link extern ]
Nu exista vreun termen maxim, pina la care se poate ataca in instanta acea hotarire ilegala.
deci daca nu o atac in justitie ,asociatia ma poate obliga sa respect o hotarare ilegala?e vorba de schimbare apometre apa din clasice in cele cu citire radio
daca refuz sa pun in aplicare acea hotarare ilegala risc ceva amenzi?
Ultima modificare: Marți, 14 Mai 2024
Vulturudac, utilizator
2 din 4 utilizatori consideră
acest răspuns util
Nu va pot obliga, nu va pot amenda (asociatia nu poate da amenzi), dar mai pot inventa in continuare alte "legi", tot ilegale, ca de exemplu sa hotarasca faptul ca "pierderile" din bilantul de apa sa fie suportate doar de cei care nu au schimbat apometrul clasic. Asa s-a intimplat la alte asociatii, e un subiect care apare frecvent.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Înainte de a merge în instanță, studiați cu atenție legea și hotărârea pe care o considerați ilegală; dacă nu vă pricepeți, cereți ajutor specializat!
Dacă ajungeți în instanță și pierdeți, veți fi obligat la plata cheltuielilor de judecată pe lângă repectarea hotărârii pe care dumneavoastră o considerați ilegală!
Ultima modificare: Marți, 14 Mai 2024
eugenoctavian1968, utilizator
2 din 4 utilizatori consideră
acest răspuns util
E precizat clar care fost hotărârea AG, cea de montare "obligatorie" de apometre wireless. Nu există în legea 196/2018 o astfel de obligativitate, doar cea de a avea apometre. Însă fiind proprietate individuală, orice hotărâre AG care impune obligații proprietății individuale este ilegală, AG poate decide doar în ceea ce privește proprietatea comună.

Alte discuții în legătură

Pot fi obligat de către asociația de proprietari să instalez ... Colen Colen Pot fi obligat de către Asociația de Proprietari să instalez un nou apometru cu citire de la distanță în condițiile în care am instalat acum 3 luni un ... (vezi toată discuția)
Cum să procedăm dacă nu suntem de acord cu apometrele cu citire prin unde radio? Mihaela_Popescu Mihaela_Popescu Buna ziua, Eu si mai multi vecini din bloc, proprietari de apartamente, avem o problema: suntem obligati de catre Asociatia de Proprietari sa cumparam si sa ... (vezi toată discuția)
Obligat sa schimb apometrele? pya pya Bună ziua! Dacă ma puteți ajuta cu un răspuns în legătură cu obligația schimbării apometrelor de apa calda și rece în apartamente cu alte apometre ... (vezi toată discuția)