avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 573 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... hotarare ilegala adunare generala asoc prop
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

hotarare ilegala adunare generala asoc prop

o hotarare ilegala adunare generala asoc prop daca nu e atacata in instanta sau reclamata la primarie,se poate aplica?care e termenul de reclamare la primarie si atacare in instanta?zile calendaristice sau lucratoare?va multumesc
Ultima modificare: Marți, 14 Mai 2024
Vulturudac, utilizator
Multumesc pentru raspuns.
Nu e modernizare, dar proiectul e pe reabilitare instalatii sanitare in care vor sa desfiinteze toate tevile de metal si sa adauge tevi de plasitc ppr in tot blocul, art. 51 zice ceva de adaugarea de elemente noi, tot nu se aplica?
Multumesc

1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Faptul ca se schimba materialul nu înseamnă "elemente noi", ci exact aceleași țevi.
Când adaugi condominiului un sistem de supraveghere video, sau interfon (lucruri inexistente anterior) asta înseamnă "elemente noi" conform art
51.



Având în vedere faptul că o astfel de lucrare trebuie gândită din timp pentru că în general necesită accesul în toate apartamentele precum și faptul că implică costuri ridicate ( material + manoperă ), este necesar ca adunarea generală să aprobe constituirea unui fond de reparații care potrivit art. 71 alin. 2 din L 196/2018 se alimentează în avans, în tranșe lunare egale, prevăzute în lista de plată a cheltuielilor asociației de proprietari ( sau un fond special potrivit art. 73 din L 196/2018), suma necesară fiind fundamentată de comitetul executiv prin analiza unor oferte ale operatorilor economici care satisfac cerințele asociației de proprietari, prezentate de administrator în conformitate cu art. 67 alin. 1 din lege.

crs55 a scris:

Buna ziua
In cazul in care se doreste in cadrul asoc de prop. sa se modernizeze partile comune din bloc, de exemplu sa se inlocuiasca coloanele verticale de apa, care articol se aplica pentru ca hotararea asoc de prop sa fie valabila si legala, art 48 alin 3,4,5 sau art. 51 din legea 196/2018?
Multumesc

Ultima modificare: Sâmbătă, 29 Iunie 2024
robert1958, utilizator
Nici cand se transforma (schimba) materialul (elementul) din ehipamentul existent apartinand imobilului respectiv?
dl Robert ati studiat toate hotararile instantelor din Romania cu privire la obligativitatea respectarii unei hotarari ilegale a adunarii gen a asoc prop si ati constatat ca majoritatea au fost nefavorabile celor care s au opus ?n as prea crede asta...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pot fi obligat de către asociația de proprietari să instalez ... Colen Colen Pot fi obligat de către Asociația de Proprietari să instalez un nou apometru cu citire de la distanță în condițiile în care am instalat acum 3 luni un ... (vezi toată discuția)
Cum să procedăm dacă nu suntem de acord cu apometrele cu citire prin unde radio? Mihaela_Popescu Mihaela_Popescu Buna ziua, Eu si mai multi vecini din bloc, proprietari de apartamente, avem o problema: suntem obligati de catre Asociatia de Proprietari sa cumparam si sa ... (vezi toată discuția)
Obligat sa schimb apometrele? pya pya Bună ziua! Dacă ma puteți ajuta cu un răspuns în legătură cu obligația schimbării apometrelor de apa calda și rece în apartamente cu alte apometre ... (vezi toată discuția)