avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1074 soluții astăzi
Forum Activitate AndreiL19

Activitate AndreiL19

Buna ziua. Proprietatea X este bransata legal si alimenteaza Proprietatea Y in urma unei conventii verbale intre proprietari. Cablul pleaca dintr-un contor separat (pentru a i se putea contoriza consumul), se urca pe stalpul public si traverseaza strada, pana pe Proprietatea Y. Puteti sa imi spuneti va rog natura acestui lucru, reprezinta contraventie, infractiune, este legal? Sub incidenta carei legi, articol ar fi incadrat? Va multumesc.
LE: lucrarea nu a fost efectuata cu aviz sau de operatorul de distributie, ci "la negru".
Răspuns la discuția Contract de donatie
Cei doi frati ai mei sunt de acord cu acest act, nu il vor ataca in vreun fel, chiar daca este diferenta de valoare intre apartamentele ce le-au primit ei si casa+terenul ce vor parintii sa mi-l doneze. Grija mea este fata de ceilalti doi frati vitregi, care si-au mai facut aparitia cerand anumite sume de bani. In concluzie am inteles, donatia poate fi atacata la un moment dat, iar daca se intampla va fi un stres inutil si nu am nevoie de asa ceva. Nu cumva cel mai sigur (dar si costisitor) este un contract de vanzare-cumparare?

Va multumesc tuturor pentru raspunsuri.
Răspuns la discuția Contract de donatie
Cu siguranta li se va incalca rezerva succesorala fiindca cei doi nu vor primi nimic. Contract de intretinere nu mi se pare ca este solutia cea mai buna in acest caz. In domeniul in care lucrez sunt plecat cam 6 luni pe an iar sotia mea are un servici care nu ii permite sa aibe grija de ei in permanenta, si ma gandesc la aceste lucruri ca pot cauza o o anulare a contractului de intretinere.
Buna ziua!

Suntem 3 frati iar parintii au decis ca la inceput de drum sa ofere fiecaruia dintre noi un apartament cu 2 camere. Primilor doi le-au oferit insa acum au imbatranit si nu mai au puterea financiara respectiva. Au hotarat ca mie, ultimul, sa imi doneze actuala locuinta, casa + teren, prin contract de donatie. Ceilalti doi frati sunt dispusi sa semneze ca sunt de acord. Tata, anterior casatoriei actuale, mai are 2 copii recunoscuti de el. In cazul in care, dupa efectuarea actului de donatie, apar cei doi frati si vor sa aibe si ei cota parte, pot ataca actul de donatie?