avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 725 soluții astăzi
Forum Activitate draman78

Activitate draman78

2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Buna dimineața.
Va recomand să parcurgeți prevederile Ordinului Ministrului educației nr.6235/6 septembrie 2023.
Ordinul priveste aprobarea Procedurii privind managementul cazurilor de violență asupra
antepreșcolarilor/ preșcolarilor/ elevilor și personalului unității de învățământ,
precum și al altor situații corelate în mediul școlar și al suspiciunii
de violență asupra copiilor în afara mediului școlar.
Mult succes!
Privat.

Cornel Vasile a scris:

Sectorul bugetar sau privat ?

Buna ziua. Poate un consilier juridic sa aiba 2 contracte individuale de muncă cu doi angajatori diferiți, in acelasi timp? Pot avea amândouă durata de 8 ore/zi? Sau durata nedeterminata?
Daca nu se poate, imi puteti recomanda o solutie?
Răspuns la discuția Probleme cu fostul chirias
Vă mulțumesc pt sfat. Aștept în continuare răspunsuri la întrebările mele.
Răspuns la discuția Probleme cu fostul chirias
Nu.
Am închiriat o casă unei persoane pt 12 luni. Am primit în avans chiria pe 3 luni din care o luna a rămas ca garanție pana la sfârșitul închirierii urmând ca să ne socotim cu privire la utilități și eventuale stricăciuni și sa prindem totul într-un proces verbal.
Deși contractul a fost încheiat pe 12 luni fără a putea si prelungit fără act adițional, chiriașul a mai rămas în casă mai multe luni plătind chiria și restul de cheltuieli.
La momentul părăsirii locuinței nu am semnat pv urmând sa încheiem socotelile când aveam toate facturile de utilități. Când l-am anunțat de cuantumul acestora și de stricăciunile constatate și care erau cauzate de el acesta nu a fost de acord și mi-a trimis o somație printr-un avocat prin care cere întreaga garanție precizând că a părăsit casa la expirarea contractului și ca eu refuz sa ii dau banii înapoi.
Precizez că avansul a fost primit cash iar pe cont am primit chiria și contravaloarea utilităților timp de 13 luni. Ulterior, mi-a dat chiria cash încă vreo 6 luni.
Întrebările mele sunt următoarele :
1. Poate face dovada achitării garanției (în contract scrie ca va plăti pana la o data ulterioara încheierii contractului nu ca s-a achitat)?
2. Se poate ajunge ca într-un litigiu instanta sa considere ca am fost de acord cu prelungirea contractului prin simplul fapt ca am incasat (cash) chiria?
3. Cum pot rezolva problema amiabil? Nu vreau sa ajungem în instanta.
Mulțumesc.