avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 694 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Probleme cu fostul chirias
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Probleme cu fostul chirias

Am închiriat o casă unei persoane pt 12 luni. Am primit în avans chiria pe 3 luni din care o luna a rămas ca garanție pana la sfârșitul închirierii urmând ca să ne socotim cu privire la utilități și eventuale stricăciuni și sa prindem totul într-un proces verbal.
Deși contractul a fost încheiat pe 12 luni fără a putea si prelungit fără act adițional, chiriașul a mai rămas în casă mai multe luni plătind chiria și restul de cheltuieli.
La momentul părăsirii locuinței nu am semnat pv urmând sa încheiem socotelile când aveam toate facturile de utilități. Când l-am anunțat de cuantumul acestora și de stricăciunile constatate și care erau cauzate de el acesta nu a fost de acord și mi-a trimis o somație printr-un avocat prin care cere întreaga garanție precizând că a părăsit casa la expirarea contractului și ca eu refuz sa ii dau banii înapoi.
Precizez că avansul a fost primit cash iar pe cont am primit chiria și contravaloarea utilităților timp de 13 luni. Ulterior, mi-a dat chiria cash încă vreo 6 luni.
Întrebările mele sunt următoarele :
1. Poate face dovada achitării garanției (în contract scrie ca va plăti pana la o data ulterioara încheierii contractului nu ca s-a achitat)?
2. Se poate ajunge ca într-un litigiu instanta sa considere ca am fost de acord cu prelungirea contractului prin simplul fapt ca am incasat (cash) chiria?
3. Cum pot rezolva problema amiabil? Nu vreau sa ajungem în instanta.
Mulțumesc.
Cel mai recent răspuns: ludo , utilizator 18:13, 5 Iunie 2017
Ati avut contractul inregistrat la fisc?
Nu.
Platiti garantia, inchideti problema si data viitoare atentie sporita.

Cititi si asta www.avocatnet.ro/content/art...
Vă mulțumesc pt sfat. Aștept în continuare răspunsuri la întrebările mele.
Tocmai ati primit raspunsul, mai sperati altceva? A fost bine cand ati fentat statul (nu ati platit impozitul) dar nu e bine cand sunteti fentata, asa-i in tenis!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Recuperare garantie ionutandrisan ionutandrisan Buna ziua. Locuiesc in chirie intr-un apartament cu 3 camere. La mutare acolo am semnat un contract (nu e inregistrat nicaieri) unde se mentioneaza ca am ... (vezi toată discuția)
Chirias fara contract paunicasilviu paunicasilviu Buna ziua Am si eu o problema legata de inchirierea unui apartament. Am inchiriat un apartament cu 2 camere unor persoane cu un contract facut intre noi ... (vezi toată discuția)
Contract inchiriere cu retinerea unei garantii GGP GGP Doresc sa ichiriez un apartament si am nevoie de un model de contract pentru inchiriere care sa prevada tot ceea ce trebuie din punct de vedere legal inclusiv ... (vezi toată discuția)