avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 441 soluții astăzi
Forum Activitate Cocco_jumbo

Activitate Cocco_jumbo

Buna seara . Lucram 24/48, chiar mai mult , uneori, la o pensiune, figuram la 8 ore, munca de noapte si salariul minim, 1200. Nu era chiar legal dar macar ni se recunostea munca de noapte si orele de odihna(48). Din decembrie ne-a preluat un alt patron, care stia exac ce facusem noi pana in acel moment. Nu ni s-a spus niciun cuvant si credeam ca vom merge mai departe tot asa. Sfarsit de decembrie, 1200 in mana . Ianuarie la fel. Prin februarie a adus la semnat primul stat de plata. Umilinta totala. Ore de lucru 4, salariu 625, munca de noapte 0 . Am ramas fara cuvinte , ne uitam la el si nu ne venea sa credem. Curaj sa intrebam de ce si cum n-a avut nimeni deoarece noul patron in peste 2 luni a avut grija sa ne faca sa-ntelegem ca n-avem dreptul la intrebari.Abia luna trecuta s-a schimbat ceva dar... judecati si d-voastra, salariul 725 si bine-nteles tot 4 ore si tot fara munca de noapte .La noul patron n-am facut niciodata analize medicina munci sau psiho ca suntem ok pentru munca de noapte . Acum vreo 2 saptamani ne-a pus sa semnam protectia muncii pe care oricum la el n-am facut-o niciodata. 3 luni ne-a tinut cu contract lunar iar in a 4a contabila mi-a comunicat ca mi-a facut contract nedeterminat. Problema e ca atunci cand am vazut tot 4 ore si jumate din minim n-am mai putut sa ma fac ca ploua( stiind ca nu ma poate tine mai mult de 3 luni cu contract lunar si sperand la normalitatea asta umilitoare cu care trebuie sa ne taram de la o luna la alta noi marea majoritate a romanilor) si mi-am aratat cumva mai pe ascuns nemultumirea. Adica n-am avut curaj sa intreb nici la patron si nici la contabila de ce figuram cu 4 ore incepand din decembrie, cand noi lucram de fapt 25/24 iar vinera de la 08 la 11 sambata , adica 27/24, doar am comentat noi intre noi penibilul situatiei de fapt. Probabil inca mai exista acele persoane duplicitare care raporteaza ce discutam noi pentru ca, de la o vreme seful se arata mai mereu nemultumit de prestatia mea desi am facut mereu imposibilul sa fie foarte bine nu doar bine , ma jigneste , ma umileste si ma tine non stop intr-o tensiune psihica greu de explicat. Mai nou am aflat ca vrea sa scape de mine , probabil ma mai foloseste cateva zile in ideea ca trebuie sa plece cineva in concediu si sa lucram 24/24 , asa cum se obisnuia si la fostii patroni. Ar fi multe de spus dar eu m-as multumi cu o solutie favorabila la cele expuse mai sus . Unde as putea sa ma adresez in asa fel ca aceste situatii devenite aproape legale sa fie luate cu adevarat in serios, aconstatate , analizate cu mare, mare seriozitate, sa dispara pentru totdeauna si sa nu ne mai simtim sclavi in tara noastra ? De ce sa ne fie frica sa ne cerem drepturile , acelea minime ca si asa abia traim din banutii astia nenorociti si de ce sa-i facem pe unii cu ....mare iar noi, nici acum si nici la pensie , dac-o vom ajunge, sa nu putem cumpara macar un pui de 15 lei la saptamana fara sa ne facem planuri strategice de supravietuire de la o luna la alta ?!?!?! In speranta ca mai exista cu adevarat oameni de omenia care vor sa facem ceva din tara asta, sa nu ne mai fie rusine ca suntem romani , va multumesc !!!!!