ITM ne-a trasat sarcina de a reface Actele aditionale pe per. 01.04.2020-31.05.2020 de la 1/2 norma de lucru, la norma intreaga de lucru + sa refacem Statele de plata si sa le si achitam diferentele de salar si de obligatii catre bugete pana in 25.08.2020, mentionand incalcarea de catre noi al Art. 17, alin. 3, litera d) din Legea nr. 53/2003, republicata, modificata si completata.
Buna ziua. In perioada de urgenta firma noastra a negociat cu salariatii sa ramana la o jumatate de norma, pt. ca in 25.03.2020 nu eram eligibili la SOMAJ tehnic din cauza ca nu ne-a scazut cifra de afaceri fata de anul 2019, ba dimpotriva luna martie 2020 a fost cu 18% mai mare fata de martie 2019. Urmatoarele 2 luni de STARE DE URGENTA am fost in scadere semnificativa, deoarece segmentul ns. de piata sunt pizzeriile la care vindem sosuri la plic, cutii si servetele pe care le producem noi. Stim cu totii ca pizzeriile care au mai fost active au lucrat numai cu livrare la domiciliu. In Starea de urgenta a trebuit sa asiguram distantarea sociala a salariatilor , fapt care ne-a obligat sa lucram prin rotatie cate o zi da si o zi ba pe fiecare salariat ( adica 8 ore, dar doar 20 de ore pe saptamana). In C.I.M. am specificat prin Acte aditionale reducerea programului de lucru si implicit a salarului la jumatate, avands la baza Decizia administratorului cu anexa in care au semnat pentru consimtire fiecare salariat. Am avut control de la ITM si din cauza ca nu am inscris in Actele aditionale repartizarea programului de lucru de 4 ore , ca de ex= intre orele 8-14 =, doamnele inspectoare ne pun sa recalculam salariile intregi si sa achitam atat salariatilor , cat si catre bugete toate obligatiile , de parca am fost toti la lucru normal in VREMURI ANORMALE. - CA LA RAZBOI. Atunci de ce a trebuit sa facem Declaratii zilnice din partea angajatorului ca sa atestam ca salariatii puteau sa se deplasaze in interes de serviciu si doar asa au avut voie sa iasa din casa , Este legal ce ne cere ITM-ul ? Sincer am avut in per. 01-04.2020-31.05.2020 si cate 3 zile in care nu am avut nici o comanda, dar am platit salariatii la jumatate de norma, pt. ca ei au fost prezenti , chiar daca nu au facut nimic. ITM ne-a scos ochii ca din 06.04.2020 s-a republicat eligibilitatea la SOMAJ tehnic si trebuia sa aplicam la ac. varianta. Zau, daca toata ziua citim si negociem, cand mai muncim? Foarte nemultumita...
Sunt interesat de o parere la urmatoarea problema .
O companie ( X) detine impreuna cu o persoana fizica(Y) , 1/2 dintr-un imobil , dobandit prin cumparare .
Y , inchiriaza lui X imobilul contra sumei de 1000 lei .
Y stipuleaza in contract urmatorul aspect "Chiria este pentru un spatiu neamenajat , asa cum este el , la data semnarii contract" . Spatiul urmeaza sa fie amenajat in interior pentru industrie alimentara . Cheltuielile pot fi de cca 10-15% din valoarea spatiului .Y . De asemenea in contract Y mai spune " aceste investitii care tine de realizarea functionala a spatiului este treaba lui X , a companiei . In schimb , Y se angajeaza sa mentina chiria in acest nivel un termen mare de timp (10 ani) . Intrebare : poate inspectorul de la finante sa-i ceara lui X ( dupa un timp , 1-2 ani , la control de fond ) sa-i ceara sa factureze 1/2 din investitie si celeilalte parti ? Cum vi se pare ? Multumesc