avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 610 soluții astăzi
Forum Activitate ContSters433789

Activitate ContSters433789

Bună ziua . Am 18 ani și o soră mai mare . În prezent locuim cu părinții și bunica din partea tatălui în casa bunicii care a fost donata de bunica, la silirea tatălui meu, pe numele surorii mai mare cu uzufruct viager in favoarea tatălui și a mamei . Tatăl meu mai are 2 surori . Pe vremea când trăia bunicul , tatăl meu a primit casa pe numele lui însă a fost nevoit să o treacă din nou pe bunici pentru că ar fi garantat cu casa cuiva de la care a luat bani împrumut ( nu stiu exact ) și a facut asta ca sa nu o piardă . Apoi, după ce a murit bunicul meu , să fie sigur că surorile lui nu primesc nimic a silit-o pe bunica mea sa ii doneze casa surorii mele , eu neprimind nimic pentru că nu aveam 18 ani atunci . Eu cu el nu ma inteleg și nici sora mea nu se intelege doar ca el a pus casa + un teren tot pe ea pentru a nu le pierde . Intrebarea este : ce e de făcut ? eu nu am nimic pe numele meu și el nici nu ar vrea sa imi dea ceva pentru că nu ne intelegem însă am dreptul pentru că sunt copilul lor . Nici surorii mele nu ar fi vrut să îi dea dar nu a avut de ales și oricum e atat de manipulator și agresiv incat ar putea oricand sa ii zică sa le vândă și să îi dea banii lui și ea ar accepta . Aș dori câteva sfaturi , ce e de făcut ?? Am uitat sa precizez ca si mama are credite la vreo 3 bănci tot din pricina lui , pentru că a manipulat-o sa le ia deci ei nu pot avea nimic pe numele lor din pricina datoriilor pe care nu au intenția sa le plateasca . Voiam să întreb cum arat eu ca am dreptul la bunuri ? și în caz că aș primi ceva din partea lor, mi-ar fi luate daca ei ar deceda? Si mai ales m-ar afecta creditele pe numele mamei ? De exemplu daca as dori sa aplic pentru programul prima casa . Sunt disperată pentru că mă gandesc la viitorul meu , ma gandesc că nu voi putea realiza nimic din cauza lor. Va multumesc si pot da detalii daca nu înțelegeți ceva . E foarte lungă povestea și sunt multe de zis dar am încercat să o fac să se înțeleagă.