avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1200 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Drept la moștenire
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Drept la moștenire

Bună ziua . Am 18 ani și o soră mai mare . În prezent locuim cu părinții și bunica din partea tatălui în casa bunicii care a fost donata de bunica, la silirea tatălui meu, pe numele surorii mai mare cu uzufruct viager in favoarea tatălui și a mamei . Tatăl meu mai are 2 surori . Pe vremea când trăia bunicul , tatăl meu a primit casa pe numele lui însă a fost nevoit să o treacă din nou pe bunici pentru că ar fi garantat cu casa cuiva de la care a luat bani împrumut ( nu stiu exact ) și a facut asta ca sa nu o piardă . Apoi, după ce a murit bunicul meu , să fie sigur că surorile lui nu primesc nimic a silit-o pe bunica mea sa ii doneze casa surorii mele , eu neprimind nimic pentru că nu aveam 18 ani atunci . Eu cu el nu ma inteleg și nici sora mea nu se intelege doar ca el a pus casa + un teren tot pe ea pentru a nu le pierde . Intrebarea este : ce e de făcut ? eu nu am nimic pe numele meu și el nici nu ar vrea sa imi dea ceva pentru că nu ne intelegem însă am dreptul pentru că sunt copilul lor . Nici surorii mele nu ar fi vrut să îi dea dar nu a avut de ales și oricum e atat de manipulator și agresiv incat ar putea oricand sa ii zică sa le vândă și să îi dea banii lui și ea ar accepta . Aș dori câteva sfaturi , ce e de făcut ?? Am uitat sa precizez ca si mama are credite la vreo 3 bănci tot din pricina lui , pentru că a manipulat-o sa le ia deci ei nu pot avea nimic pe numele lor din pricina datoriilor pe care nu au intenția sa le plateasca . Voiam să întreb cum arat eu ca am dreptul la bunuri ? și în caz că aș primi ceva din partea lor, mi-ar fi luate daca ei ar deceda? Si mai ales m-ar afecta creditele pe numele mamei ? De exemplu daca as dori sa aplic pentru programul prima casa . Sunt disperată pentru că mă gandesc la viitorul meu , ma gandesc că nu voi putea realiza nimic din cauza lor. Va multumesc si pot da detalii daca nu înțelegeți ceva . E foarte lungă povestea și sunt multe de zis dar am încercat să o fac să se înțeleagă.
Cel mai recent răspuns: Gabriel Klein Kiritescu , utilizator 14:43, 4 Iulie 2017
Buna ziua,
Din pacate nu puteti face nimic daca bunica dumneavoastra a vandut totul surorii.
Nimeni nu este obligat sa lase mostenire.
Bunica putea sa va vanda si dumneavoastra desi erati minora.
NU, datoriile parintilor nu va afecteaza daca aplicati in programul prima casa dar sa nu va folositi de tata ca girant si nici sa nu-i dati bunuri in proprietate.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Mostenire adriano23 adriano23 bunà ziua .sintem 2 surori.tatàl nostru este unicul proprietar al casei noastre. vroiam sà stiu dacà tatàl meu poate sù-i ... (vezi toată discuția)
Probleme cu sora mea din cauza moștenirii. cui mă adresez pentru amenințări scrise și verbale? nicoletaX32 nicoletaX32 Pentru amenintari in mass media, telefon si in public stradal, care este sanctiunea si cui ma adresez prima oara? Suntem 2 surori la parinti ( eu cea ... (vezi toată discuția)
Mostenire aurelica aurelica Buna ziua, Va rog frumos, sa-mi spuneti si mie ce pot sa fac in cazul pe care am sa-l descriu. Parintii mei, au stat in aceeas ... (vezi toată discuția)