Asa am sa fac dar inainte de asta am sa continui sa fac toate sesizarile posibile catre institutiile competente.
Va multumesc pt raspunsuri si am sa revin cu detalii pe parcurs.
Va multumesc pt sfaturi si rapiditatea cu care raspundeti.
Societatea nu se afla in nici una din situatiile enumerate de dumneavoastra.
Dupa externare am fost si am vorbit cu managerul resurse umane despre situatie imi spunea ca nu se mai poate face nimic (desi legal exista solutii) si mi-a propus reangajarea dar cu CONDITIA ca dupa terminarea CM sa raman in continuare in firma.
Nu am fost de acord deoarece suna a santaj.
In opinia mea acesta este motivul pt care nu au dorit sa imi suspende contractul.
Ce este ciudat si nu reusesc sa inteleg si urmatoarea situatie:
Am cerut adeverinta de la angajator cu zilele de CM si figurez cu o zi de concediu cod 06 exact in data de 01.06.2017.
Este psibil ca societatea sa imi inregistreze CM pe ultima zi a CiM (01.06) si in umatoarea zi (02.06) sa poata sa imi inchida contractul in loc sa il suspende comform art50(suspendarea de drept)?
Asa am considerat si eu,de aceea ma-m adresat ITM iar raspunsul dansilor nu da o rezolvare (sa nu zic altfel).
Citez:
-conducerea unitatii a dat curs solicitarii dvs si a emis Decizia nr x prin care a incetat raporturile de munca cu dvs incepand cu data de 02.06.2017,ziua de 01.06.2016 fiind zi de sarbatoare legala.Temeiul legal al incetarii fiind art 55 lit b.
-angajatorul a operat in evidente incetarea contractului,decizia exprimand concretizarea a ceea ce dvs ati solicitat.
-la data cand ati comunicat (02.06.2017) faptul ca sunteti in incapacitate temporara de munca,nu mai aveati calitatea de salariat,asa incat nu s-a mai putut suspenda un contract incheiat.
Observati ca nu zice nimic de data de 01.06.2017 cand am avut accidentul si sa emis CM desi inca eram angajatul societatii.
Cum sa procedez mai departe?
Zice asa:
Incepand cu data de 02.06.2017 inceteaza raporturile de munca a societatii S.C. cu angajatul Ilie adica eu cu prevederile art 55 lit b.
Drepturile salariale vor fi achitate pana la aceasta data.
Intre timp eu am scos un revisal de la ITM iar pe revisal data de incheiere ete trecuta 02.06.2017
Buna ziua.Am o situatie incurcata si va rog sa ma ajutati;
-in data de 31.05.2017 mi sa incheiat contractul de munca cu art 55 lit b ziua de 31 fiind zi in care am lucrat si am fost pontat.Decizia de incetare a fost emisa incepand cu data de 02.06.2017 ziua de 01.06. fiind
libera de la stat.
In data de 01.06.2o17 am suferit un accident,am fost internat si am concediu medical tot cu aceasta data.
In data de 02.06 am anuntat la firma concediul dar mi sa raspuns ca nu mai sunt angajatul lor.
Am dus concediul medical la angajator si pe data de 01.06 eu figurez in concediu medical.
Am facut reclamatie la itm si am primit raspunsul ca:
-la data cand am anuntat angajatorul ca sunt in CM nu mai aveam calitatea de salariat si nu se poate suspenda un CIM incetat.
ITM nu a raspuns ce calitate aveam cand am suferit accidentul.
Va multumesc.