Bună seara!
Vă rog mult să îmi spuneti :
- dacă un salariat a făcut o cerere de încetare contract de munca începând cu data de 01 iulie, iar această dată cade intr-o zi de sâmbătă, cu ce dată se va încheia contractul ? În Decizia de încetare ce dată se va scrie; data de 01 iulie, pentru că luna iulie începe cu aceasta dată ... sau cu data de 03 iulie care este luni - adică o zi lucrătoare ?
- în Revisal ce dată de încetare a contractului se va înregistra ?
Buna ziua.Am o situatie incurcata si va rog sa ma ajutati;
-in data de 31.05.2017 mi sa incheiat contractul de munca cu art 55 lit b ziua de 31 fiind zi in care am lucrat si am fost pontat.Decizia de incetare a fost emisa incepand cu data de 02.06.2017 ziua de 01.06. fiind
libera de la stat.
In data de 01.06.2o17 am suferit un accident,am fost internat si am concediu medical tot cu aceasta data.
In data de 02.06 am anuntat la firma concediul dar mi sa raspuns ca nu mai sunt angajatul lor.
Am dus concediul medical la angajator si pe data de 01.06 eu figurez in concediu medical.
Am facut reclamatie la itm si am primit raspunsul ca:
-la data cand am anuntat angajatorul ca sunt in CM nu mai aveam calitatea de salariat si nu se poate suspenda un CIM incetat.
ITM nu a raspuns ce calitate aveam cand am suferit accidentul.
Va multumesc.
Zice asa:
Incepand cu data de 02.06.2017 inceteaza raporturile de munca a societatii S.C. cu angajatul Ilie adica eu cu prevederile art 55 lit b.
Drepturile salariale vor fi achitate pana la aceasta data.
Intre timp eu am scos un revisal de la ITM iar pe revisal data de incheiere ete trecuta 02.06.2017