avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 650 soluții astăzi

Marți, 11 februarie, are loc evenimentul: Negocierea colectivă - Alegerea reprezentanților angajaților și provocările practice. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... cu ce dată se va încheia contractul ?
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

cu ce dată se va încheia contractul ?

Bună seara!
Vă rog mult să îmi spuneti :
- dacă un salariat a făcut o cerere de încetare contract de munca începând cu data de 01 iulie, iar această dată cade intr-o zi de sâmbătă, cu ce dată se va încheia contractul ? În Decizia de încetare ce dată se va scrie; data de 01 iulie, pentru că luna iulie începe cu aceasta dată ... sau cu data de 03 iulie care este luni - adică o zi lucrătoare ?
- în Revisal ce dată de încetare a contractului se va înregistra ?
Cel mai recent răspuns: ilieludosan , utilizator 14:03, 5 Iulie 2017
Ce este ciudat si nu reusesc sa inteleg si urmatoarea situatie:
Am cerut adeverinta de la angajator cu zilele de CM si figurez cu o zi de concediu cod 06 exact in data de 01.06.2017.
Este psibil ca societatea sa imi inregistreze CM pe ultima zi a CiM (01.06) si in umatoarea zi (02.06) sa poata sa imi inchida contractul in loc sa il suspende comform art50(suspendarea de drept)?
Exista posibilitatea, chiar daca legea interzice concedierea salariatului pe durata concediului medical cu exceptia situatiilor pentru motive ce intervin ca urmare a reorganizarii judiciare, a falimentului sau a dizolvarii angajatorului, in conditiile legii.
Va multumesc pt sfaturi si rapiditatea cu care raspundeti.

Societatea nu se afla in nici una din situatiile enumerate de dumneavoastra.
Dupa externare am fost si am vorbit cu managerul resurse umane despre situatie imi spunea ca nu se mai poate face nimic (desi legal exista solutii) si mi-a propus reangajarea dar cu CONDITIA ca dupa terminarea CM sa raman in continuare in firma.
Nu am fost de acord deoarece suna a santaj.
In opinia mea acesta este motivul pt care nu au dorit sa imi suspende contractul.
In acest caz, puteti sa-i actionati in judecata.
Asa am sa fac dar inainte de asta am sa continui sa fac toate sesizarile posibile catre institutiile competente.
Va multumesc pt raspunsuri si am sa revin cu detalii pe parcurs.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Situatie: cfp si cm anymaryh anymaryh Buna ziua! Va rog sa ma ajutati in urmatoarea situatie : un salariat a facut cerere de cfp art 54 CM pentru interese personale, in perioada 07.05 - ... (vezi toată discuția)
Plata cm casa de asigurari de sanatate ursuletroz ursuletroz Buna ziua, ma confrunt cu o situatie mai deosebita, a carei rezolvare nu o cunosc,va rog, poate ma puteti ajuta: Am o cunostinta care a semnat in mai 2009 un ... (vezi toată discuția)
Inregistrare concediu de boala felicia_margareta felicia_margareta Buna ziua, As dori o clarificare in urmatorul caz: Firma la care lucrez, are activitatea suspendata pentru o parte din salariati, in ziua de vineri a ... (vezi toată discuția)