avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1025 soluții astăzi

Joi, 6 februarie, are loc evenimentul: AI Act: De la reglementare la implementare - Ghid practic de conformare pentru companii. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... cu ce dată se va încheia contractul ?
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

cu ce dată se va încheia contractul ?

Bună seara!
Vă rog mult să îmi spuneti :
- dacă un salariat a făcut o cerere de încetare contract de munca începând cu data de 01 iulie, iar această dată cade intr-o zi de sâmbătă, cu ce dată se va încheia contractul ? În Decizia de încetare ce dată se va scrie; data de 01 iulie, pentru că luna iulie începe cu aceasta dată ... sau cu data de 03 iulie care este luni - adică o zi lucrătoare ?
- în Revisal ce dată de încetare a contractului se va înregistra ?
Cel mai recent răspuns: ilieludosan , utilizator 14:03, 5 Iulie 2017
Aveati calitatea de salariat la data de 01.06.2017, intrucat in 02.06.2017 ati incetat raportul de munca cu acel angajator.

Cand i-ati anuntat de concediu medical ?
Am anuntat societatea de concediu medical in dimineata zilei de 02.06.2017. deoarece in 01.02. fiind zi libera nu era nimeni la birouri.
In acest caz, trebuia sa va accepte concediul medical.
Asa am considerat si eu,de aceea ma-m adresat ITM iar raspunsul dansilor nu da o rezolvare (sa nu zic altfel).
Citez:
-conducerea unitatii a dat curs solicitarii dvs si a emis Decizia nr x prin care a incetat raporturile de munca cu dvs incepand cu data de 02.06.2017,ziua de 01.06.2016 fiind zi de sarbatoare legala.Temeiul legal al incetarii fiind art 55 lit b.
-angajatorul a operat in evidente incetarea contractului,decizia exprimand concretizarea a ceea ce dvs ati solicitat.
-la data cand ati comunicat (02.06.2017) faptul ca sunteti in incapacitate temporara de munca,nu mai aveati calitatea de salariat,asa incat nu s-a mai putut suspenda un contract incheiat.

Observati ca nu zice nimic de data de 01.06.2017 cand am avut accidentul si sa emis CM desi inca eram angajatul societatii.
Cum sa procedez mai departe?
Reveniti cu o noua sesizare la ITM si depuneti o sesizare si la Casa de Asigurari de Sanatate.

1. Pentru neplata concediului medical de catre angajator , va puteti adresa Casei de asigurari de sanatate

Art. 47 OUG nr.158/2005
.....
(2) Constituie contraventii urmatoarele fapte, savarsite prin incalcarea obligaţiilor prevazute la art. 36 alin. (3):
a) refuzul nejustificat de plată a indemnizatiilor;
b) calculul şi plata eronata a indemnizatiilor;
c) eliberarea certificatelor de concedii medicale, cu nerespectarea prevederilor legale în vigoare.

Art. 48
Contraventiile prevazute la art. 47 se sanctioneaza cu amenda de la 1.000 lei la 2.500 lei şi constituie venituri la Fondul naţional unic de asigurări sociale de sănătate.

Art. 49
Constatarea contraventiilor prevazute la art. 47 şi aplicarea amenzilor corespunzatoare se fac de către organele de control ale CNAS şi ale caselor de asigurări de sănătate.

2. De asemenea, pentru neplata concediilor medicale aveti posibilitatea de a actiona in instanta angajatorul, astfel incat acesta sa fie obligat la plata acestora.
Actiunea se va depune la Tribunalul in raza caruia aveti domiciliul sau locul de munca si este scutita de plata taxelor judiciare.

Alte discuții în legătură

Situatie: cfp si cm anymaryh anymaryh Buna ziua! Va rog sa ma ajutati in urmatoarea situatie : un salariat a facut cerere de cfp art 54 CM pentru interese personale, in perioada 07.05 - ... (vezi toată discuția)
Plata cm casa de asigurari de sanatate ursuletroz ursuletroz Buna ziua, ma confrunt cu o situatie mai deosebita, a carei rezolvare nu o cunosc,va rog, poate ma puteti ajuta: Am o cunostinta care a semnat in mai 2009 un ... (vezi toată discuția)
Inregistrare concediu de boala felicia_margareta felicia_margareta Buna ziua, As dori o clarificare in urmatorul caz: Firma la care lucrez, are activitatea suspendata pentru o parte din salariati, in ziua de vineri a ... (vezi toată discuția)