avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1076 soluții astăzi
Forum Activitate rolandcostea

Activitate rolandcostea

Buna ziua,

As dori o consultanta financiara in ceea ce priveste derularea unui business de comert online pe site-ul amazon.com avand un SRL inregistrat in Romania. SRLul exista, si momentan este neplatitor de TVA. Principalele nelamuriri ale mele sunt urmatoarele:

- achizitia produselor se va face din China, si folosind serviciul Amazon FBA - se vor trimite din China direct la depozitele Amazon din US - si vandute pe marketplace-ul Amazon US. Factura generata de catre compania din China va fi pentru Compania inregistrata in Romania. In momentul in care aceasta factura este inregistrata in contabilitate in Romania, cum este declarata astfel incat ANAFul sa nu solicite documente respectiv taxe de import? - pentru ca nu este practic niciun import, dar o factura de provenienta China apare in contabilitate

- in momentul incasarii banilor din partea Amazon si facturarii catre clientii Amazon din marketplace - in afara de taxa de 3 respectiv 1% - se plateste si TVA? daca da, de ce, si daca se poate recupera? daca nu, exista o lege care sa specifice in detaliu aceste informatii?

Multumesc frumos
Roland Costea