Buna seara
Am fost astazi la arhiva judecatoriei Suceava sa mi se legaliZeze o hotarare judecatoreasca. S’a scurs timpul legal de 30 de zile de la comunicare insa ‘duamna’ de la arhiva imi raspunde arogant ca dupa calculatorul ei nu s’a scurs inca. Comunicarea a fost facuta la toate partile pe 24 iulie iar astazi, 28 august mi s’a spus ca inca nu a trecut termenul de 30 de zile . Cum ar trebui sa procedez? Banuiesc ca este vorba de rea vointa. Partile implicate nu au facut apel !
Cum as putea sa o determin sa apostileze?
Ar trebui sa cer motivarea refuzului in scris?
Unde as putea sa fac o plangere ?
Multumesc
Stimate Domn,
Divortul a fost finalizat inainte de nasterea copilului (in luna 2 a sarcinii) . Am inteles de la ofiterul de stare civila ca statul roman considera copilul ca fiind a sotului pana la 8 luni de sarcina. De aici si problema!
Statul englez nu va emite un certificat de nastere modificat fara o decizie judecatoreasca Din care sa reiasa ca sotul este tatal biologic !!!
Buna ziua!
Suntem parintii romani necasatoriti a unui copil nascut in Anglia. La momentul conceperii partenerea mea de viata nu avusese finalizat divortului unei relatii anterioare.
Autoritatile engleze ne'au eliberat un certificat de nastere in care noi suntem specificati parinti. In momentul in care am vrut sa facem transcrierea certificatului in cel romanesc autoritatile ne'au respins pe motiv ca legea romana considera copilul ca fiind in casatorie si deci ar trebui sa poarte numele fostului sot si cer tagada de paternitate.
In acelasi timp mi s'a spus ca o tagada de paternitate nu poate fi realizata fara a detine un certificat de nastere romanesc al copilului pe numele fostului sot; certificat pe care autoritatile au refuzat sa'l emita chiar daca fostul sot ar accepta temporar situatia in vederea posibilitatii de a initia tagada de paternitate .
Acum ne aflam in imposibilitatea de a obtine documentele pt copilul nostru si de a reveni la viata noastra din Anglia.
Poate cineva sa ne indrume ? Toate autoritatile pe care le'am solicitat, au dat din umeri.
Multumesc frumos