avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 872 soluții astăzi
Forum Activitate Mihai2017

Activitate Mihai2017

Răspuns la discuția Partaj dupa divort
gi-jane2 a scris:

Banii cu care dvs ati contribuit. Ar trebui sa tineti insa cont si de faptul ca v-ati intretinut un an din banii sotiei.


banii din polita de asigurare personala precum si cardurile overdraft nu se contorizeaza ?
Buna ziua,

in 2014, am divortat dupa 5 ani de casatorie. Divortul s-a produs in afara instantei, la primarie.
In timpul casatorie am achizitionat prin Prima Casa un apartament, cu credit pe numele sotiei, dar cu titlu de propietate pe numele amandurora. Am mai strans o suma de bani printr-un program bancar, intr-un cont pe numele ei.

In timpul casatoriei veniturile fiecaruia au variat ca si sume. Timp de un an eu nu am gasit de lucru, iar in acest timp am folosit ca venituri salariu ei, cardurile mele de overdraft precum am executat o polita Allianz pe care eu o aveam dinainte de casatorie.

Avansul si mutatul in apartament ne-a costat 20000 euro. Iar din banii de pe contul ei, i-a folosit dupa divort achizitionand o masina.

Vreau sa fac partajul in acest moment. Intrebarea mea este, ce sunt indreptatit sa solicit ?

Multumesc
asaofi a scris:

Ati putea incepe prin a ne spune...ce doriti dvoastra, dat fiind imprejurarile descrise. Adica...cum vedeti dvoastra o solutie practica. Fctie de ceea ce va doriti, va putem atrage atentia asupra unor aspecte strict legale sau/si practice. Un judecator va pune in balanta, in primul rand, solutia propusa de dvoastra.


multumesc ca m-ati intrebat si imi dati ocazia asta:

Mi-ar placea cat mai mult posibil, dar daca ar fi sa inaintez o propunere ar fi aceasta:
jumatate timp din vacante, sarbatorile legale (prin rotatie) si avand in vedere distanta ori 1 saptamana/pe luna sa stea la mine, ori 2 weekenduri/pe luna cu predare la jumatatea distantei.

Consider ca este o solicitare mai mult decat rezonabila si corecta.
Mihai Gaita a scris:

Nu aveţi posibilitatea să vă mutaţi mai aproape de domiciliul mamei, şi implicit de copil ?

Dacă doriţi să menţineţi contactul cu copilul dumneavoastră şi să fiţi o parte din viaţa lui, s-ar putea ca, pe termen lung, să fie cea mai avantajoasă soluţie.


este exclusa aceasta optiune. imi doresc foarte mult, imi iubesc copilul, dar nu se pune problema. Ma voi adresa instantei.

Multumesc
gi-jane2 a scris:


Incercati o vreme sa va vedeti copilul la domiciliul sau , sa iesiti singuri acolo, in oras, sa nu transportati copilul 600 de km doar ca sa il aveti la domiciliul dvs un wee-end sau o saptamana.




fac deja acest lucru de ceva timp. Nu vorbesc de efortul financiar, peste alocatia pe care o acord, dar efortul fizic a inceput sa isi puna amprente asupra mea. Sa plec in fiecare vineri seara, sa calatoresc cate 4-5 ore, ajung sambata noaptea ca duminica sa plec inapoi. Imi afecteaza productivitatea la job, starea de oboseala este accentuata. Asta nu face un bine nimanui. Nici copilului, nici mie.
Insa daca asta e legislatia, nu pot face decat sa fiu la mana si inteligenta emotionala a unui judecator.

Multumesc
Multumesc pentru rapiditatea cu care ati raspuns.

Inteleg situatia cu privire la varsta, 2 ani, totusi exista o varsta minima legala la care pot sa iau copilul de la domiciliul mamei fara ca varsta sa reprezinte o problema ?

Mentionez ca amandoi suntem persoane responsabile, care se gandesc la binele copilului, Din punct de vedere matern nu am ce sa reprosez. Totusi disputa se poarta in jurul faptul ca eu nu pot sa preiau copilul si nu pot sa construiec o relatie cu el doar in weekend.

Din cate inteleg eu, din raspunsul d-voastra, legea nu este clara, va trebui sa apelez la instanta de judecata, si acolo in mod arbitrar se va da o solutie
Buna ziua,

Suntem divortati, locuim in orase diferite la distante de aproximativ 300 km si avem un copil de 2 ani.

In acest moment nu a putut fi stabilita o intelegere intre mine si mama lui in ceea ce priveste timpul pe care sa ni-l petrecem singuri, dorinta ei fiind ca eu sa calatoresc de fiecare data cand vreau sa imi vad copilul.

As dori sa stiu ce drepturi am sau pot sa obtin in ceea ce priveste timpul petrecut cu copilul. Imi doresc sa petrec cat mai mult timp liber cu el, fara sa fie prezenta si mama. Pot sa iau copilul la mine fara sa fiu obligat sa o iau si pe mama ? Daca da, cat de lung poate fi acest timp, in care el poate petrece la mine.

Va multumesc