avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1923 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Partaj dupa divort
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Partaj dupa divort

Buna ziua,

in 2014, am divortat dupa 5 ani de casatorie. Divortul s-a produs in afara instantei, la primarie.
In timpul casatorie am achizitionat prin Prima Casa un apartament, cu credit pe numele sotiei, dar cu titlu de propietate pe numele amandurora. Am mai strans o suma de bani printr-un program bancar, intr-un cont pe numele ei.

In timpul casatoriei veniturile fiecaruia au variat ca si sume. Timp de un an eu nu am gasit de lucru, iar in acest timp am folosit ca venituri salariu ei, cardurile mele de overdraft precum am executat o polita Allianz pe care eu o aveam dinainte de casatorie.

Avansul si mutatul in apartament ne-a costat 20000 euro. Iar din banii de pe contul ei, i-a folosit dupa divort achizitionand o masina.

Vreau sa fac partajul in acest moment. Intrebarea mea este, ce sunt indreptatit sa solicit ?

Multumesc
Cel mai recent răspuns: AV. GABRIELA GERBER , Avocat 10:09, 17 Iulie 2017
Banii cu care dvs ati contribuit. Ar trebui sa tineti insa cont si de faptul ca v-ati intretinut un an din banii sotiei.
Ultima modificare: Duminică, 16 Iulie 2017
gi-jane2, moderator
gi-jane2 a scris:

Banii cu care dvs ati contribuit. Ar trebui sa tineti insa cont si de faptul ca v-ati intretinut un an din banii sotiei.


banii din polita de asigurare personala precum si cardurile overdraft nu se contorizeaza ?
Toate veniturile incasate in perioada casatoriei conteaza, dupa cum conteaza si datoriile caci si acestea se impart.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ce drepturi am asupra creanțelor în cazul partajului unui apartament Ganuci Ganuci Apartamentul a costat 40000€ .Jumatate adică 20000 l am achitat împreuna cu soția înainte de căsătorie cu părți egale dar contractul este pe numele ... (vezi toată discuția)
Am nevoie de un sfat ela_79 ela_79 Sunt casatorita de ceva timp si avem un copil. Eu inainte de casatorie am avut un apartament, o masina, bani in cont, toate pe numele meu. Sotul meu nu are ... (vezi toată discuția)
Impartire bunuri la divort claudianiculai claudianiculai Buna ziua, Sunt casatorita de 1 an si vreau sa divortez. Sotul meu detine un autoturism achizitionat in timpul casatoriei. Automobilul este second hand si ... (vezi toată discuția)