avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 938 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... am nevoie de un sfat
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

am nevoie de un sfat

Sunt casatorita de ceva timp si avem un copil. Eu inainte de casatorie am avut un apartament, o masina, bani in cont, toate pe numele meu. Sotul meu nu are nimic trecut pe numele lui desi are si el apartament si masina etc. ci pe numele parintilor sai.
Acum sotul meu vrea sa vindem apartamentul meu pt a lua un apartament mai mare. Diferenta de bani sunt bani stransi de amandoi.
Eu stiu ca bunurile dinaintea casatoriei raman bunuri propri insa nu stiu ce se intampla in cazul unui divort cu astfel de bunuri care sufera modificari in timpul casatoriei. Nu se pune problema unui divort acum dar nici nu asi vrea sa ma trezesc intr'o buna zi pe drumuri cu un copil.
Asi vrea un sfat va rog.
multumesc.
Cel mai recent răspuns: ela_79 , utilizator 13:33, 24 Noiembrie 2009
Bunurile dobandite de dvs. antrior casatoriei sunt bunuri proprii. Dacaveti instraina aceste bnuri, valoarea cu care ele vor fi inlocuite, isi mentin regimul de bunuri proprii. Daca insa veti achizitiona un imobil impreuna cu sotul, este bine sa specificati in contract si provenienta banilor, pentru ca , in eventualitatea unui deivort, sa aveti acoperire.
are dreptate legally, trebuie sa specificati in contract, cu ce bani veniti dvs cu ce bani vine el. este ciudat cum de s-a gandit inca de la inceputul casatoriei, ca el si-a pus toate bunurile la adapost.
Multumesc frumos pt raspuns. Nu am stiut ca se poate preciza intr-un contract de vanzare-cumparare provenienta banilor. Este o idee buna.
Ca sa fiu sincera amandoi ne-am pus la adapost de la inceputul casatoriei. :) amandoi am scos extrase de cont inainte de casatorie pe care le pastram, facturile pt bunurile cu valoare se pastreaza, precum si provenienta banilor. Numai ca eu stiam ca bunurile dobandite inaintea casatoriei nu pot fi atacate in partaj si am avut grija ca veniturile mele sa treaca printr-o banca tocmai pt transparenta.
Numai ca acesti bani pe care i+am strans amandoi pt apartament sunt intr-un cont comun si nu stiu cum sa fac asa incat daca (Doamne fereste!) se intampla ceva eu si copilul sa fim la adapost de orice.
Eu ma gandeam ca aceasta diferenta, destul de substantiala, sa o declar ca fiind cadou de nunta de la parintii mei. Pt ca in mare parte asa este dar totusi contul este pe numele la amandoi.
Multumesc frumos pt sfat.

Ca sa fiti linistita ar fi indicat sa va redacteze un avocat contractul de vanzare-cumparare, si , mai apoi sa-l autentificati la notar.Nu uitati ca darurile de nunta sunt asimilate donatiilor facute pentru ambii soti, daca nu e specificat altfel, prin urmare nu ati scapat de prezumtia de comunitate:D

Alte discuții în legătură

Partaj ContSters359971 ContSters359971 Buna ziua! Impreuna cu sotul am cumparat un apartament, fara rate. Eu am pus 10 mii iar el restul. El lucreaza cu acte in regula, eu la negru am reusit sa ... (vezi toată discuția)
Bunuri imobiliare cumparate dupa casatorie cu bani proprii - obiect de partaj? claus30 claus30 Buna ziua.Detin mai multe conturi in valuta si lei.Intentionez sa ma casatoresc.Dupa casatorie vom cumpara 2 apartamente care vor fi achitate integral cu bani ... (vezi toată discuția)
Impartire bani divort cristina_2013 cristina_2013 Buna ziua, Va rog sa-mi spuneti cum sa procedez pt ca sotul sa nu-mi ia banii la divort. Situatia este urmatoarea: - salariul meu este cel putin dublu fata ... (vezi toată discuția)